Dordrecht, Netherlands

Gemeente opent tijdelijke opvanglocatie voor daklozen aan het Halmaheiraplein

Uit een brief van de gemeente die op 5 december is gestuurd naar buurtbewoners rondom het Halmaheiraplein, blijkt dat er een extra (tijdelijke) winterlocatie komt voor daklozen. De opvanglocatie aan het Kromhout is namelijk vol geeft het Leger des Heils aan.
Marie Frenay | 7 december 2022 13:42 | Aangepast op 7 december 2022 13:42
De nieuwe opvanglocatie gaat vanaf 15 december open aan het Halmaheiraplein 25. Het gaat om een nachtopvang, dat betekent dat dak- en thuislozen pas vanaf 18.00 uur welkom zijn bij de opvang en om 8.00 uur ’s ochtends weer moeten vertrekken. De meeste daklozen zullen overdag naar hun werk gaan of naar de dagbesteding van het Leger des Heils.

Vriespunt
De locatie blijft open voor gebruik tot twaalf maart en bij aanhoudende vorst kan het zelfs verlengd worden tot 1 april. De winterlocatie wordt ook alleen geopend wanneer de temperaturen rondom het vriespunt liggen of bij een gevoelstemperatuur rondom het vriespunt. In totaal kunnen maximaal 25 mensen gebruikmaken van de nieuwe locatie.

Maximaal 25 man
Het aantal plekken op de winterlocatie is gebaseerd op de gemiddelde behoefte van de afgelopen jaren, volgens woordvoerster van de gemeente Toyah Waijers. Daar wordt dus ook de locatie op uitgezocht en ingericht.

De afgelopen jaren lag die behoefte op 20 tot 25 man. Vorig jaar moest er ook een extra winterlocatie geopend worden aan de Marconiweg, waar nu vluchtelingen verblijven.

Extra beveiliging en schoonmaak
In de brief geeft de gemeente ook aan extra beveiliging in te zetten op en rond de locatie. Dit gebeurt door mensen van handhaving en door het inzetten van extra personeel dat getraind is om met de politie te werken aan een goede en veilige sfeer. Daarnaast is er ook extra aandacht voor schoonmaak in de wijk.

Lees meer over:

Opvanglocatie|daklozen|

Meest gelezen

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

Opnieuw winteropvang dak- en thuislozen op Halmaheiraplein

Voor het tweede jaar op rij is er een extra winteropvang geopend voor dak- en thuislozen door het Le...

Huiswerk voor Heijkoop: hoe biedt de gemeente dakloze gezinnen onderdak?

Het gemeentebestuur mag, als een plan van aanpak wordt goedgekeurd door de raad, voor maximaal drie ...

Opvang dak- en thuislozen bij sportpark Reeweg officieel geopend

De nieuwe tijdelijke opvanglocatie voor dak- en thuislozen aan het Halmaheiraplein gaat donderdagavo...

Winteropvang dak- en thuislozen op Halmaheiraplein

De winterse temperaturen hebben ons land deze week echt bereikt en dus is het tijd om goed na te den...