Dordrecht, Netherlands

Helling van tien procent tijdens 82ste wielerronde van Dordt

Komende zaterdag gaat het weer gebeuren. De Wielerronde van Dordt, 3 september wordt de 82e editie gehouden, die net als vorig jaar om wille van corona, plaatsvindt op het parcours van DRC De Mol. "Het wordt een hele uitdagende wedstrijd," zegt organisator Willem van Driel.
Stephanie Roggekamp | 2 september 2022 16:46 | Aangepast op 2 september 2022 16:46
"Het ligt eraan of de deelnemers er zin in hebben. Dat komt niet alleen door de te verwachte hoge temperaturen, maar ook de tegenwind. “Als de wind langs de Nieuwe Merwede - vanuit het oosten- komt, dan heb je te maken met best wat tegenwind”, legt Van Driel uit. Het parcours wordt zaterdag rechtsom gereden, waardoor de renners te maken krijgen met een hellingstijging van tien procent. Om aan de honderd kilometer te komen moeten de deelnemers de route 51 keer rijden. “Een flinke uitdaging.”

"De Wielerronde van Dordt heeft al een geschiedenis. Dat is niet gek in 81 jaar. Vanwege corona is er een stuk minder wielrennen geweest in pelotonverband. Dus veel snakken naar zaterdag."

De planning
De eerste groep start om 11:30 uur. Daarna zijn er nog twee groepen om 13:15 uur en 15:15 uur. In iedere groep rijden zo'n tachtig fietsers.

Ondanks dat Willem aangeeft dat het een mooie dag moet worden, met temperaturen rond de 25 graden, is het organiseren van de Wielerronde op het parcours van DRC De Mol een noodoplossing. In eerste instantie hadden start en finish op de Noordendijk ter hoogte van de Molen Kijck over den Dijck moeten zijn. Maar vanwege van werkzaamheden aan de Lange Geldersekade kon dat op het laatste moment niet doorgaan.

"We vinden het spijtig dat het in de ijskast geplaatst moest worden. Ik kan het best begrijpen. De binnenstad heeft door het ontbreken van de Lange Geldersekade te weinig uitvlucht routes. Dan proberen we het volgend jaar nog maar eens."

Lees meer over:

Wielerronde van Dordrecht|

Meest gelezen

Binnenkijken bij Bellevue: na jaren stilstand valt dit het meest op

Joris Gemen | Redactie Streek 56 | 11 jul 2024 08:30

Emotionele bewonersbijeenkomst ‘t Zand over mogelijke sloop woningen

Redactie Streek 56 | Hans Hulswit | 11 jul 2024 13:25

Peter van der Velden terug om tijdelijk op Dordt te passen

Redactie Streek 56 | 10 jul 2024 11:37

Lees ook

De 83ste Wielerronde van Dordt gaat niet door

Het zoeken van het juiste parcours is dit jaar niet gelukt en dus kan de 83e Wielerronde van Dordrec...

Toch niet in de binnenstad; de Wielerronde van Dordrecht

De Wielerronde van Dordrecht gaat toch niet plaatsvinden in de Dordtse binnenstad. Redenen zijn tijd...

Dit is het parcours van de 82e Wielerronde van Dordrecht

De 82e Ronde van Dordrecht wordt dit jaar op 3 september verreden en inmiddels is bekend hoe het par...