Dordrecht, Netherlands

In deze kindervariant van The Passion stelen jonge talenten de show

Dordrecht stond alweer drie jaar geleden in het teken van The Passion, dit jaar is het de beurt aan Doetinchem voor het Paasspektakel. Wie het verhaal rondom de kruisiging van Jezus live wil aanschouwen, kan dichter bij huis terecht: in Hendrik-Ido-Ambacht voeren kinderen de Passion4kids op.
Robin Nanninga | 11 april 2022 16:21 | Aangepast op 11 april 2022 16:21
Het muziekspektakel wordt voor het eerst in Ambacht georganiseerd, voorgaande jaren waren Zwijndrecht en Heerjansdam al het decor van de kinderversie van The Passion. De cast bestaat uit kinderen van de drie christelijke basisscholen De Meander, De Tweestroom
 en De Wijngaard. Een verlicht kruis wordt vanaf de dependance van kindcentrum De Tweestroom aan de P.C. Hooftsingel naar het Baxpark gedragen, waar het podium staat.

De Passion4kids is in het leven geroepen om het Paasverhaal op een laagdrempelige manier te vertellen. "We willen mensen zoveel mogelijk in verbinding brengen met het verhaal over Jezus tijdens de tijd van Pasen en vooral ook de boodschap overbrengen", aldus projectleider Ronald van der Veen. Tegelijkertijd krijgen kinderen op deze manier een podium om hun talent te ontwikkelen en het verhaal te vertellen.

Moeder aan het huilen brengen
Eén van die talenten is Emma, leerling van De Wijngaard. Zij vertolkt tijdens de Passion4kids de rol van Maria. Bij die rol horen een aantal sololiedjes, maar daarover maakt Emma zich weinig zorgen. Ze vindt het juist leuk om haar stem aan mensen te laten horen. "Emotie bij mensen op laten komen, dat vind ik leuk om te doen. Ik denk dat ik straks bij de show mijn moeder wel aan het huilen krijg, haha." Chad, leerling van De Meander die Jezus speelt, kijkt vooral uit naar het applaus. "Dat het voorbij is en dat dan iedereen gaat klappen, dat lijkt me heel leuk."

Het is voor het eerst sinds 2019 dat er weer voor publiek opgetreden wordt. In 2020 ging de Passion4kids vanwege corona helemaal niet door en vorig jaar kon er alleen online meegekeken worden. De projectleider is blij dat iedereen nu weer mag komen kijken. "Met het weer dat voorspeld is - nog even afkloppen - denken we dat we veel mensen mogen gaan begroeten. Ik verwacht een hele mooie avond en in deze tijd alleen maar mooi dat we zoiets mogen doen."

Bekijk hieronder de reportage die RTV Dordrecht maakte tijdens een repetitie van de Passion4kids.
 

Lees ook

Deze alpaca’s lopen rond door de wijk; ‘Krijg er nog kippenvel van’

Op zijn klompen en met de alpaca’s aan de touw in zijn hand, loopt Bas Kooij door heel Hendrik-Ido...

Gemeente Zwijndrecht zet plan voor zonnepark Kijfhoek op pauze

Een gebied met zonnepanelen, omringd door natuur waarin mensen kunnen wandelen en recreëren. Dat w...

Dordtse kerken delen bloemen uit met Pasen

Op 9 en 10 april wordt in de kerk stilgestaan bij de dood en de opstanding van Jezus. In navolging v...

Dollemansrit door Hendrik-Ido-Ambacht, bestuurder nog spoorloos

De politie heeft zondagavond de handen vol gehad aan een automobilist die behoorlijk wat schade heef...

Chocolade, jam en wafels: kinderen verrassen eenzame mensen met paascadeaus

Om eenzame mensen een beetje op te vrolijken, hebben kinderen in Zwijndrecht in de afgelopen tijd pa...

Pasen op TV Dordrecht: Johannes-Passion en De vogelvrije viool

Dit jaar zenden we op eerste en tweede paasdag twee bijzondere concerten uit. Zondag 9 april is vana...