Dordrecht, Netherlands

In memoriam: fotograaf Gaab van Tricht (1940-2022)

Honderden keren stond zijn naam rechts bovenin de hoek bij de Fotocarousel, de serie foto’s die die iedere week te zien is op TV Dordrecht. Deze week doen we dat voor de laatste keer. Want Gaab van Tricht is niet meer. Op 23 mei is hij overleden.
Marjolein Vos | 13 juni 2022 16:09 | Aangepast op 13 juni 2022 16:09
Cameraman, collega-fotograaf en oprichter van de Fotocarousel Fokko van de Straaten blikt terug op een bijzondere man. “Toen we ongeveer 15 jaar geleden startten met deze Fotocarrousel was Gaab één van de eerste Dordtenaren die zijn foto's instuurde. Bijna wekelijks kregen we zijn schitterende fotowerk binnen via de mail. Zelden werd er een foto ‘afgekeurd’, want de kwaliteit van zijn werk was gewoon topkwaliteit. Soms kregen we een serie toegestuurd van zwanen en hun jongen. En dan niet een of twee foto´s, maar wel 30 of 40. En meestal gebruikten we ze dan allemaal, want ze waren allemaal even goed. Gaab was ook een meester in het nabewerken van zijn fotografie. Dramatische luchten in kleur of zwart-wit. Maar ook macrofotografie, of landschappen. Mensen, dieren, architectuur, noem het maar op: Gaab maakte er prachtige opnames van.”
"Af en toe kwam ik Gaab tegen in de stad, op zijn fiets en zijn cameratas achter op onder de snelbinders. Dan spraken we elkaar even en ging het altijd over de fotografie. Dan had hij weer een nieuwe bewerkingstool ontdekt waar hij mee aan de slag ging. De laatste keer dat ik hem sprak is alweer maanden geleden en mocht ik even zijn allernieuwste camera vasthouden, een systeemcamera. Gelijk begon hij vol enthousiasme te vertellen over de vele mogelijkheden en voordelen van dit type camera."
Als eerbetoon aan Gaab is deze week een serie van zijn mooiste foto’s te zien in de fotocarousel en in ons programma Eilandleven, dat donderdag wordt uitgezonden.

We gaan hem met zijn prachtige foto's enorm missen. Dankjewel Gaab!

Lees meer over:

Fotografie|

Lees ook

Augustijnenhof organiseert fotowedstrijd rondom Vrije Statenvergadering

Het is in juli precies 450 jaar geleden dat in Dordrecht de Eerste Vrije Statenvergadering plaatsvon...

Help Portrait: gratis vastgelegd op de gevoelige plaat

Als je minder geld te besteden hebt dan is een professionele portretfoto van jezelf laten maken niet...

Indy wil asieldieren aan een baasje helpen en maakt daarom deze prachtige foto's

Je hobby en werk combineren: wie wil dat nou niet? De twintigjarige Indy Straver is fotograaf én al ...