Dordrecht, Netherlands

Kunstenaar 'Rivier, Boot., Stad' druk bezig met alternatieven

Edward Clydesdale Thomson vertelt over de alternatieven RTV Dordrecht
Het omstreden kunstproject 'Rivier, Boot, Stad' krijgt een herkansing en zal waarschijnlijk in september zijn processie maken door de binnenstad. Dat werd dinsdag bekend gemaakt. Kunstenaar Edward Clydesdale Thomson is daar uiteraard blij mee en is druk bezig met alternatieven.
Alexander Eleveld | 6 april 2022 16:14 | Aangepast op 6 april 2022 16:14
‘Rivier, Boot, Stad haalt lading op voor de toekomst’,  staat er op de gloednieuwe website van het kunstproject te lezen. Na de verhitte publieke discussie in de zomer van 2021 over het doorbreken van de Museumtuinmuur ontstond de noodzaak om een nieuwe weg vanuit de Museumtuin te vinden en het schip dus een nieuwe ‘lading’ te geven. Diverse politieke partijen en Dordtenaren spraken zich uit tegen het plan om een stuk muur van een monument te slopen omwille van dit project. Hier werd uiteindelijk - tijdelijk - de stekker uitgetrokken, om zich te kunnen beraden op een alternatief. Dat lijkt er nu dus te zijn. 

Een idee is om de straat te laten overvloeden (wel of niet door water is onbekend) en zo de boot over het hek te laten varen. "Een ander idee was om een brug te bouwen of een hol in de grond te graven", vertelt Edward Clydesdale Thomson. Volgens hem is het niet de bedoeling dat het een controversieel kunstproject wordt: "Dat is nooit het idee geweest."

Woensdag spraken wij Edward over de alternatieven. Bekijk de video hieronder:
*In de video wordt gesproken over commotie van onder andere de welstandscommissie. Zij beoordeelde het kunstproject echter als positief.

Lees ook

Rivier, Boot, Stad gaat door, maar hoe? ‘Allerlei ludieke suggesties gedaan’

Het kunstproject ‘Rivier, Boot, Stad’ gaat door en wel op zaterdag 17 september. Na de vele comm...