Dordrecht, Netherlands

Man (30) in Dordtse zorginstelling overlijdt na ongeluk met gasaansteker

Een 30-jarige man die woont in het Dordtse woonzorgcentrum Crabbehoven aan de Henri Polakstraat is overleden door een incident met een gasaansteker. De man wilde een sigaret aansteken, maar door onduidelijke reden ontstond een steekvlam. Dinsdag- op woensdagnacht overleed hij aan zijn verwondingen, meldt de zorginstelling.
RTV Rijnmond | 14 september 2022 09:43 | Aangepast op 14 september 2022 09:43
“De sfeer is hier vandaag anders dan normaal”, zegt Sven de Langen, bestuursvoorzitter van zorgkoepel PZC. In zorginstelling Crabbehoven, onderdeel van PZC, vond dinsdagavond een ongeluk met een gasaansteker plaats. Een man wilde een sigaret aansteken en daarbij ontstond een steekvlam; hij bezweek woensdagnacht aan zijn verwondingen.
Wat er precies is gebeurd weet De Langen niet. “Medewerkers zagen een flits, daar zijn ze naartoe gegaan en ze hebben naar behoren gehandeld.” Volgens getuigen stond de man, die in een rolstoel zat, korte tijd in brand. Hulpverleners hebben de man onder de douche gezet en daarna afgevoerd naar het ziekenhuis. Het ongeluk zou zijn ontstaan door een gasaansteker, stelt PZC in een persbericht. Meer wil De Langen er niet over kwijt, uit respect voor de nabestaanden, maar ook omdat er nog veel onduidelijk is.

Roken
In Crabbehoven verblijven veelal ouderen, maar ook mensen die specialistische zorg behoeven, zoals mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Zeker die laatste groep woont lang in de instelling: dat zorgt onherroepelijk voor een band tussen patiënt en medewerker, zegt De Langen. “Die band is natuurlijk professioneel maar ook familiair.” Het ongeluk hakt er dan ook flink in bij de familieleden, medewerkers en patiënten, zegt de bestuursvoorzitter.
Roken is bij Crabbehoven voor sommige patiënten een erg belangrijk moment van de dag, vertelt hij. Daarvoor zijn speciale buitenruimtes ingericht waar mag worden gerookt, plus de instelling heeft rooktherapeuten en -specialisten in dienst: die kijken hoe patiënten veilig kunnen roken. “Verschillende bewoners hebben een rookschort, om te voorkomen dat as van een sigaar of sigaret op de broek landt en vlam vat.”

De Langen vindt dat alle medewerkers van Crabbehoven adequaat hebben gehandeld. Ook is hij tevreden met het optreden van de hulpdiensten: die waren snel ter plaatse. Medewerkers die bij het incident waren betrokken krijgen hulp aangeboden, zegt hij.

Waarschijnlijk geen misdrijf
De Forensische opsporing en Team Brandonderzoek doen onderzoek naar de toedracht. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond

Lees meer over:

112-nieuws|

Meest gelezen

Kapotte slagbomen Papendrechtse brug veroorzaken lange file op N3

Corrado Francke | Coen Theuwis | 27 mrt 2024 15:13

Bewoners zijn problemen in Dordts woonzorgcentrum zat: 'Het is een drama'

Corrado Francke | Coen Theuwis | 22 mrt 2024 17:38

Lees ook

112-nieuws: opnieuw deelscooter opgevist, aanrijdingen op Laan der VN en kruispunt Oranjepark

Er is opnieuw een deelscooter uit het water gevist in Dordrecht. Dat gebeurde woensdag bij baggerwer...

Twee auto's tegen een boom na ongeluk in Dordrecht

Bij een ongeluk op de Oranjelaan zijn dinsdagmorgen twee auto's flink beschadigd geraakt.

Politie vindt hennepkwekerij in Zwijndrecht, pand gesloten

Een pand aan de Afslag in Zwijndrecht is vrijdag gesloten door de locoburgemeester na de vondst van ...

Bewoner wordt wakker, ontdekt rook in huis en slaat alarm

Op zolder van een huis in Papendrecht is vrijdagmorgen brand ontstaan. De bewoner werd wakker, ontde...

112-nieuws: ongeluk op A15 en schoorsteenbrand in Zwijndrecht

Op de A15 moest het verkeer bij Hardinxveld-Giessendam richting Gorinchem dinsdagmorgen tijdelijk o...

112-nieuws: hulpdiensten rukken groots uit voor ‘waterscooter’

Politie, brandweer en ambulancepersoneel zijn dit weekend druk geweest met verschillende meldingen i...