Dordrecht, Netherlands

‘Meerdere bedrijven zullen failliet gaan op ons eiland’

Honderdduizenden ondernemers zitten in de financiële problemen, zegt de Kamer van Koophandel op basis van eigen onderzoek. De verwachting is dat het aantal faillissementen flink gaat toenemen. Toch is het volgens de Dordtse Ondernemers vereniging (DOV) nog te vroeg om te kijken hoe het in Dordt zit. Al uit Jeroen Put, voorzitter van de DOV, al wel zijn zorgen over de mogelijke impact die het voor stad gaat hebben.
Stephanie Roggekamp | 7 april 2022 09:03 | Aangepast op 7 april 2022 09:03
“Het is aannemelijk dat er meerdere bedrijven op ons eiland zullen omvallen. In de afgelopen twee jaar zagen we dit nog niet per se gebeuren”, vertelt Put. “Toen waren er allerlei regelingen om bedrijven overeind te houden, maar per 2 april is dat gestopt.” De voorzitter zag het daarom aankomen dat er faillissementen zouden vallen, maar hij had nog niet zulke hoge cijfers verwacht.

Aantallen onbekend
Hoe het zit met het aantal bedrijven dat in Dordrecht zal omvallen, daar kan Put nog niks over zeggen. “We houden absoluut een vinger aan de pols. Met de KVK kijken we naar de ontwikkelingen in Dordrecht. Als een bedrijf stopt, kijken we wel waardoor dat komt.” Daarnaast helpt de DOV ondernemingen waarbij het slecht gaat door de periode heen, en begeleidt ze naar een nieuwe overstap. “Dat doen we samen met de gemeente”, voegt hij nog toe.

De KVK deed van 22 februari tot 2 maart onderzoek onder 1.135 ondernemers, “een representatieve steekproef”, geven ze op hun website aan. Uit het onderzoek blijkt dat het met veel ondernemers goed gaat, maar dat er ook een groep is die het heel moeilijk heeft. Op dit moment geeft 14% van ondernemers in Nederland aan dat het bedrijf er slecht voorstaat. Het rapportcijfer is bij hen een vijf of lager. 10% daarvan is bijna failliet of is aan het overleven.

Lees meer over:

Failliet|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00