Dordrecht, Netherlands

Met deze activiteiten in de regio hoef je je tijdens de kerstvakantie niet te vervelen

De Grote Kerk, onderdeel van het Dwaalspoor Fokko van der Straaten
It’s the most wonderful time of the year… en dat merk je in de hele regio! Nog geen plannen of nog op zoek naar wat leuks om te doen met familie of vrienden tijdens de kerstvakantie? Hier de leukste activiteiten op een rijtje.
Corrado Francke | 24 december 2022 11:59 | Aangepast op 24 december 2022 11:59
Lichtjes wandelroute in Dordrecht
Tijdens de Dordtse December Dagen bewonder je in de historische binnenstad van Dordrecht Dwaalspoor, met allerlei lichtprojecties die verhalen vertellen uit de Canon van Dordrecht. "Een magische tijdreis van het Hof tot aan de Grote Kerk", staat op de website. Vooral 's avonds een aanrader!

Ice Break in Papendrecht
Van 16 december t/m 7 januari kun je je volop amuseren in Papendrecht. Bij Ice Break laat je niet alleen je schaatskunsten zien, maar je vermaakt je ook op het springkussen en 's avonds tijdens de kerstmarkt.

Magie en winterse activiteiten bij IJsvrij
Wat dacht je van schaatsen om het Zadkine-beeld heen? Bij dit sfeervolle winterfestival in Rotterdam doe je niet alleen dat, maar kun je ook meedoen aan een Curling Competitie op het ijs of een swingende silent disco. IJskoud, maar reuze gezellig.

Rendierenspeurtocht: een uitje voor het hele gezin
Voordat de speurtocht in de duinen van Rockanje van start gaat, worden de kinderen eerst omgetoverd tot een rendier. Met een gewei op het hoofd kunnen ze daarna samen met hun (groot)ouders het spoor van de rendieren volgen. Langs de route zijn allerlei opdrachten uitgezet en achteraf is er voor alle kleine rendieren de ruimte om te knutselen. Natuurlijk staat er ook wat lekkers klaar.

Kerstrock op kerstavond in Rotterdam
Bij Café Steijn in Rotterdam-West kun je op 24 december terecht voor een avondje rocken. Met live optredens van allerlei artiesten ga je swingend de kerst in!

Silent disco op de schaatsbaan in Ridderkerk (18+)
Op vrijdag 6 januari kun je bij de schaatsbaan in Ridderkerk terecht voor een silent disco. Met discoverlichting en muziek van verschillende lokale DJ's kan jouw romantische avond op het ijs niet meer stuk. Haal die schaatsen maar uit het vet, of huur een paar bij de schaatsbaan!

Lees meer over:

Kerstvakantie|

Lees ook

Basisscholen weer open na kerstvakantie

Goed nieuws voor ouders met kinderen in het primair onderwijs. De scholen mogen na de kerstvakantie ...