Dordrecht, Netherlands

Midden in de nacht heien, overlast voor bewoners

Al dagen trillen ze midden in de nacht uit hun bed; de bewoners aan de Laan der Verenigde Naties. Bij het huidige BP-tankstation wordt er een waterstofstation gebouwd. “Ik heb al twee keer meegemaakt dat ik om twee uur ‘s nachts nog steeds wakker lag in mijn bed. Hoe kan het toch dat dit mag”, vraagt één van de bewoners zich hardop af.
Stephanie Roggekamp | 27 juli 2022 17:10 | Aangepast op 27 juli 2022 17:10
De bewoners begrijpen er niks van en dienen massaal klachten in bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Volgens de omgevingsdienst zijn er ‘s avonds vergunningen verleend om te heien. “Het heien vindt woensdagavond nog voor de laatste keer plaats tussen acht uur ‘s avonds en tien uur ‘s avonds”, vertelt de woordvoerder. “Wel worden er nu nog damwanden ingetrild en dat kan nog wel wat geluidsoverlast veroorzaken.” Volgens de woordvoerder is het geluidsoverlast daarbij minder dan bij het heien, maar ‘het plaatsen van de stalen damwand zorgt wel voor een hoge frequentie’. Deze geluidsoverlast zal nog tot 9 augustus plaatsvinden.

Op Twitter laat iemand weten op drie kilometer van de werkzaamheden vandaan te wonen en zelfs daar overlast te ervaren. “Ik woon ca. 3 km van de werkplek verwijderd en toch werd ik wakker. Laat staan als je er vlakbij woont.” Iemand anders: “Ik vind het echt onfatsoenlijk om mensen hun nachtrust te ontnemen.” Het is afwachten hoeveel overlast het plaatsen van de damwanden ervaren gaat worden door de bewoners.

‘Vanwege veiligheidsredenen’
Ook de gemeente liet weten dat de bouwvergunning voor in de avond en nacht zijn verleend, vanwege veiligheidsredenen. “We vinden het erg vervelend dat er nachtelijke heiwerkzaamheden zijn”, laat een van de woordvoerders weten. “Het vindt ‘s avonds plaats, omdat de weg overdag goed bereikbaar moet zijn voor de hulpdiensten.” De gemeente laat weten dat bewoners overlast kunnen melden bij de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid vertelt dat het wel uitzonderlijk is dat dit soort werkzaamheden ‘s avonds worden uitgevoerd. “Normaal wordt dat alleen gedaan, als de werkzaamheden bijvoorbeeld dichtbij het spoor worden uitgevoerd en er daardoor probleem met het spoor zullen worden ervaren. Het is dus wel uitzonderlijk dat het nu wordt gedaan vanwege de doorgang van de weg, zodat onder andere de hulpdiensten niet in de problemen komen.”

De bewoners die de meeste geluidsoverlast ervaren volgens het akoestisch onderzoek, zijn volgens de gemeente door Van Twist Vastgoed (aannemer) geïnformeerd.

Meest gelezen

Spartelbadje de Paddenstoel staat (weer) droog

Marie Frenay | 16 aug 2022 14:31

Motorrijder vliegt tien meter door de lucht bij ongeluk

Stephanie Roggekamp | 11 aug 2022 17:00

Lees ook

Aanrijding op Laan der VN zorgt voor flinke vertraging

Het moet een flinke klap geweest zijn, dinsdag tijdens de avondspits op de Laan der Verenigde Naties...

Spectaculaire beelden: politie houdt vier verdachten aan na achtervolging over A16

Op YouTube zijn beelden opgedoken van een wilde achtervolging over de A16 die eindigt op de Dordtse ...

Graffitikunstwerk moet ‘verloederde’ tunnel bij Laan der Verenigde Naties mooier maken

De tunnel bij de Laan der Verenigde Naties is omgetoverd tot een heuse onderwaterwereld. Tientallen ...

Gemeente na overlastmeldingen: we hadden bewoners eerder moeten informeren over bouwactiviteiten Laan der VN

Maartje Wildeman kon er vorige week niet van slapen. Ze woont vlak bij de Laan der Verenigde Naties ...

Gemeente overstag na vele klachten; nachtelijke werkzaamheden gestopt

De lawaaierige werkzaamheden bij het BP-station aan de Laan der Verenigde Naties vinden woensdag pla...

Motorrijder vliegt tien meter door de lucht bij ongeluk

Aan de Laan der Verenigde Naties is donderdagmiddag een eenzijdig ongeluk gebeurd met een motorrijde...