Dordrecht, Netherlands

Morgen laatste stakingsdag: geen NS-treinen rond Dordrecht

Morgen is de vijfde en voorlopig laatste stakingsdag van de spoorvakbonden. De gevolgen zullen landelijk minder groot zijn dan vandaag, maar rond Dordrecht zal er hinder zijn. Daar zullen er geen NS-treinen rijden en reizigers wordt aangeraden alternatief vervoer te kiezen of hun reis uit te stellen.
Dennis Koorevaar | 30 augustus 2022 10:55 | Aangepast op 30 augustus 2022 10:55
Vanuit het westen gezien zullen treinen rijden tot Amersfoort, Zwolle, Ede-Wageningen, Rotterdam Centraal, Dordrecht en Geldermalsen. Via de reisplanner kan worden opgezocht tot waar welke trein zal rijden. De reisplanner moet nog worden aangepast. De NS verwacht dat vanavond afgerond te hebben.

Het treinverkeer lag dinsdag stil in het midden van het land plat. Er is geen alternatief busvervoer ingezet, meldt het spoorbedrijf. "We vinden het buitengewoon vervelend dat reizigers zoveel last hebben van de impact van de acties." Voor zover bekend rijden de regionale vervoerders wel, met uitzondering van het traject Alphen aan den Rijn - Gouda.. Omdat er geen treinen rijden is het drukker dan gewoonlijk op de weg, al lijkt het vooralsnog mee te vallen.
Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie stond er dinsdagochtend tussen de 300 en 400 kilometer file door heel Nederland. Dat betekent dat de ochtendspits iets drukker was dan gewoonlijk, maar dat er geen verkeersinfarcten zijn ontstaan

Dordrecht
In Dordrecht was het relatief rustig op het station dinsdagochtend. Alleen reizigers uit de richting van Gorinchem kwamen het station af gelopen. De regionale trein van R-Net rijdt namelijk nog wel.

Te laat
Reizigersbelangenvereniging Rover vindt dat de NS te laat communiceert over het niet laten rijden van treinen. Op deze manier is de overlast voor reizigers onnodig groot, zegt directeur Freek Bos tegen de NOS. Ook vraagt hij zich af of er echt geen treinverkeer mogelijk is in het noorden en zuiden van het land als er alleen in het midden wordt gestaakt.Op de vraag waarom de NS een dag voor de verachte staking in Midden-Nederland plots besluit om ál het treinverkeer te schrappen, zegt een woordvoerder: "Omdat we het besluit niet eerder hebben kunnen nemen. Je wil alle scenario's verkennen en die duidelijkheid hebben we nu pas."Na de bekendmaking van het nieuws gaf de reisplanner aanvankelijk nog - onterecht - aan dat er vandaag op diverse trajecten toch NS-treinen zouden rijden. Dit leidde tot verwarring onder reizigers. Maar in de loop van gisteravond is de reisplanner geüpdatet naar de werkelijke situatie.

Schiphol
Luchthaven Schiphol zal bereikbaar blijven, maar de NS adviseert reizigers om gebruik te maken van alternatief vervoer. Volgens de huidige planning gaan er nog vier keer per uur treinen naar Schiphol vanaf Amsterdam Centraal.De ANWB waarschuwt automobilisten voor grote drukte op de wegen.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond. Afgelopen vrijdag ging het er zo aan toe tijdens de NS-staking in onze regio:

Lees meer over:

NS|Treinen|staking|

Meest gelezen

VVD: Onderzoek overlast asielzoekers

Ruud Elmendorp | 20 sep 2022 17:06

Man probeert vogel te pakken, valt uit boom en overlijdt

Annelot Bezemer | 24 sep 2022 11:43

Lees ook

Bussen rijden toch tijdens staking van Qbuzz

Tientallen buschauffeurs stonden dinsdagochtend op Dordrecht Centraal. Niet te wachten tot ze aan hu...

Overlast van geparkeerde treinen naast Crayensteynstraat is verleden tijd

Geparkeerde treinen op het spoor naast de Crayensteynstraat zijn vanaf de ingang met de nieuwe diens...

Stakingen streekvervoer gaan gewoon door

Buschauffeurs leggen op vrijdag 16 september hun werkzaamheden neer. Niet alleen in Dordt rijden de ...

Nieuwe staking in metaal- en technieksector

Een loonsverhoging van 5 procent. Dat was één van de eisen die medewerkers van de metaal- en techn...

Storing aan Baanhoekbrug, tot tien uur geen treinen tussen Dordrecht en Sliedrecht

Een storing aan de Baanhoekbrug donderdagmorgen zorgt ervoor dat er tot tien uur geen treinen rijden...

Dordrecht Zuid is het op vier na slechtste treinstation van Nederland

Station Dordrecht Zuid heeft opnieuw laag gescoord in de Stationsbelevingsmonitor, die vertelt hoe t...