Dordrecht, Netherlands

Natte DrechtStadLoop een groot succes, op een foutje bij de jeugd na

De DrechtStadLoop in volle gang Gro-up
Weer of geen weer: hardlopers zijn bikkels en dat bewezen honderden van hen zondag tijdens de DrechtStadLoop. “Iedereen ging naar huis met een medaille en zeker de kinderen waren daar reuze blij mee”, blikt voorzitter Cor van der Steen terug op het evenement.
Corrado Francke | 7 november 2022 17:00 | Aangepast op 7 november 2022 17:00
Yannick Michiels uit België versloeg de Papendrechter Roy Hoornweg en liep in een recordtijd naar de zege: 1:04:35. Ramdan Snoussi werd derde. Karin van Proeyen, net als Michiels ook een zuiderbuur, won de dameswedstrijd.

Bij een van de afstanden op de jeugdloop, de 1 kilometer, ging het alleen verkeerd. De jongens en meisjes van tussen de 8 en 12 jaar liepen namelijk geen 1, maar 3 kilometer. “Kennelijk stond er niemand op het keerpunt bij de 1 kilometer”, verklaart Van der Steen.

Op de uitslagenpagina van de website is het foutje ook te zien, want deelnemers deden langer over de 1 kilometer (de snelste loper in 13:37) dan over de 3 kilometer (de snelste loper in 12:01). “Voor sommigen was het een beetje te veel, anderen waren apetrots”, vertelt de voorzitter.

Lees meer over:

DrechtStadLoop|

Lees ook

DrechtStadLoop staat weer voor de deur!

Iedereen er klaar voor? Én start! In november is het weer zover: de DrechtStadLoop. Dit jaar is de ...

Bekijk hier een uitgebreide terugblik op de DrechtStadLoop

Honderden sportievelingen deden afgelopen zondag mee aan de DrechtStadLoop. De organisatie spreekt v...