Dordrecht, Netherlands

Op naar 16 maart: de strijd om de kiezer op RTV Dordrecht

Met nog anderhalve maand te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen maken de Dordtse partijen zich klaar voor de strijd. Partijprogramma's worden bekend gemaakt, lijsttrekkers voorgesteld en hier en daar wordt er al campagne gevoerd door met flyers langs de deuren te gaan. Met zestien partijen valt er zeker wat te kiezen op 16 maart. Heeft u nog geen idee wiens hokje u rood kleurt? Geen paniek, de komende weken staan bij RTV Dordrecht geheel in het teken van de verkiezingen.
Alexander Eleveld | 2 februari 2022 09:28 | Aangepast op 2 februari 2022 09:28
"Zestien partijen hé", zucht Thijs Blom, presentator tijdens de debatten in Dordrecht, als hij met Robin praat over de komende zes weken tot aan de gemeenteraadsverkiezingen. Robin Nanninga is verslaggever bij RTV Dordrecht en al volop bezig met de voorbereidingen op de verkiezingen. Blom: "Je zal maar thuis zitten en niet weten op wie je moet stemmen. Nou, ik weet het ook nog niet hoor."

Om de kiezer een beetje te helpen zendt RTV Dordrecht naast meerdere themadebatten (20, 27 februari en 6 maart) ook één groot verkiezingsdebat (9 maart) uit. Daarin gaan vertegenwoordigers van alle partijen met elkaar het gesprek aan over onderwerpen die spelen in de stad.

Daarnaast zijn verslaggevers Robin en Stephanie de wijken ingetrokken. Vanaf donderdag lichten we elke week twee wijken uit. Aan de hand van gesprekken met sleutelfiguren geven we antwoord op de vragen: wat moet er volgens de Dordtenaren de komende vier jaar in hun eigen wijk aangepakt worden? En waar moeten (toekomstige) raadsleden zich voor inzetten?

Vanaf deze week is ook iedere woensdag een speciale rubriek te zien in het nieuws die alles te maken heeft met de aankomende verkiezingen. We vroegen aan de Dordtenaren wat zij zouden doen, als ze het voor een dag voor het zeggen hadden in de politiek. "Er komen veel verrassende antwoorden op die vraag," verklapt Robin.

Naast de extra rubrieken en debatten besteden we ook aandacht aan de speerpunten van alle partijen en de campagnes die de partijen voeren. Houd onze website en socials de komende weken dus in de gaten voor meer verkiezingsnieuws.

Lees ook

Ex-BVD'ers gaan verkiezingen in als 'Op Ons Eiland': 'Iedereen telt mee'

Dordtenaren die in maart stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen kunnen kiezen uit nóg een nieuwe...

Dit moet er de komende jaren beter in Dubbeldam: 'Maak het Damplein verkeersveiliger'

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. In deze tijd is er veel aandacht voor politici...

Geen FNV verkiezingsdebat: 'FvD en PVV krijgen geen podium'

Het had een spetterende avond moeten worden; het FNV verkiezingsdebat. Tot alle partijen lieten wete...

Veel gejuich bij uitslagenavond gemeenteraadsverkiezingen: 'Enorm mooie winst'

Gejuich bij de een, teleurstelling bij de ander. De uitslagen van de Dordtse gemeenteraadsverkiezing...

Voormalig SP-lid Ineke Jager op jacht naar zetel bij Beter Voor Dordt

Op de kandidatenlijst van Beter Voor Dordt prijkt een opvallende naam: die van Ineke Jager, op plek ...