Dordrecht, Netherlands

Op Ons Eiland: 'Zet vaart achter aanpak gevaarlijke kruispunten'

Kruispunt Provincialeweg-Hastingsweg RTV Dordrecht
De politieke partij Op Ons Eiland heeft deze week vragen gesteld over de 20 gevaarlijke kruispunten die we hebben in de stad. Aanleiding van de vragen was het ongeluk van drie jaar geleden op de Provincialeweg. Daarbij raakte een scooterrijder gewond. Ze hield er hersenletsel aan over en overleed alsnog twee weken geleden. Hoog tijd om de kruispunten aan te pakken, vindt de partij.
Dennis Koorevaar | 26 januari 2023 13:30 | Aangepast op 26 januari 2023 13:30
"Drie jaar geleden hebben we een lijst opgesteld", vertelt Gersom Tutupoly, van Op Ons Eiland. "Daar hebben zo'n 900 Dordtenaren aan bijgedragen en de 20 gevaarlijkste kruispunten in de stad aangewezen. Die lijst zou de gemeente aanpakken, maar het is bij een enkeling gebleven. En het tempo waarmee het gaat is de langzaam."Voorbeelden van het afgelopen jaar aangepakte kruispunten zijn onder andere Julianaweg-Nassauweg. In 2021 is de situatie op de Stadspolderring en op het kruispunt Noordendijk-Noordenbrug.

Ongeluk
In de lijst met gevaarlijke en aangepakte kruispunten is te zien dat het kruispunt Provincialeweg-Hastingsweg nog niet is verbeterd. "Dat is nou precies het punt. Dit is een van de gevaarlijke kruispunten die we hebben. We zien hier heel veel scholieren die hier oversteken. Wat ons betreft is het dus een hele belangrijke die aangepakt moet worden." Mede door het ongeluk dat op deze plek gebeurde, deze week drie jaar geleden, vindt de partij het jammer dat er nog niets gebeurd is. Twee weken geleden overleed het slachtoffer alsnog.

Maart 2023
De partij heeft al regelmatig gevraagd om verbetering, maar kreeg geen gehoor. Wel liet wethouder Tanja de Jonge weten dat er al een flink aantal kruispunten is aangepakt en dat de Provincialeweg op de planning staat voor maart dit jaar. Ook komt er in maart een nieuwe raadsinformatiebrief met een update over de aanpak van de kruispunten.


Voorlopig wil de partij de raadsinformatiebrief even afwachten. "Ook hopen we vanuit de andere fracties wat meer steun te krijgen omdat het toch wel belangrijk is. Handhaven is niet altijd even makkelijk. Puur omdat er niet genoeg handen zijn. Dan kun je toch verwachten dat kruispunten zoals de Provincialeweg aangepakt gaan worden.

Lees ook

Man gewond na aanrijding Provincialeweg

Bij een aanrijding op de Provincialeweg is zaterdagmiddag een fietser gewond geraakt. De man kwam op...

Verkeer N3 urenlang gestremd wegens omgevallen mestwagen

De N3 in de richting Kiltunnel is gisterenmiddag voor enkele uren afgesloten door hulpdiensten. Ter ...

Eenzijdig ongeval Merwedestraat en preventieve controles Van Leeuwenhoekweg

De hulpdiensten rukten massaal uit afgelopen weekend. Vrijdagavond vond een eenzijdig ongeval plaats...

Man rijdt tegen boom en overlijdt

Een automobilist is dinsdagochtend tegen een boom gereden op de rotonde van de Burgemeester Doumaweg...

Deel A15 ter hoogte van Sliedrecht afgesloten door ongeluk

Door een ongeluk is de A15 vanuit Gorinchem richting Rotterdam vanochtend afgesloten tussen Sliedrec...

Spuiboulevard dicht na ernstig ongeval

Op de Spuiboulevard is maandagmorgen een voetganger aangereden door een automobilist. De weg isafge...