Dordrecht, Netherlands

Speciaal vervoer voor kinderen en jongeren dreigt om te vallen

Archieffoto RTV Dordrecht
Door problemen bij de vervoersorganisatie Stroomlijn dreigt het speciale vervoer voor kinderen en jongeren van en naar scholen te stoppen. Stroomlijn verzorgt niet alleen het vervoer in Dordrecht maar ook in alle Drechtsteden (behalve Hardinxveld) en Molenlanden. Dinsdagavond liet Wethouder Chris van Benschop weten dat de situatie bij de vervoerder zo erg is dat zij haar verplichtingen niet meer na kan komen en het vervoer van kinderen en jongeren voor een groot deel stil dreigt te komen liggen.
Marjolein Vos | 12 oktober 2022 18:00 | Aangepast op 12 oktober 2022 17:16
Dinsdagavond liet Wethouder Chris van Benschop weten dat de situatie bij de vervoerder zo erg is dat zij haar verplichtingen niet meer na kan komen en het vervoer van kinderen en jongeren voor een groot deel stil dreigt te komen liggen. Dit omdat één van de deelnemende vervoerders, Maasstad, heeft laten weten te zullen stoppen met het speciale vervoer van leerlingen en jongeren. Zij verzorgen 30 procent van het vervoer. Inmiddels heeft de gemeente ingegrepen, zegt Benschop. Aanstaande donderdag worden er knopen doorgehakt en komt er meer duidelijkheid. Mogelijk kan er nog een andere vervoerder gevonden worden die de ritten kan overnemen.

Brief aan de ouders: probeer te carpoolen
Woensdag is er een brief naar alle ouders gegaan. Daarin wordt de situatie uitgelegd en wordt gevraagd om mee te denken over oplossingen. Ook wordt gevraagd om zonodig elkaars kinderen door carpoolen naar school te brengen zolang er geen oplossing is. In totaal maken 245 kinderen in Zuid-Holland -Zuid dagelijks gebruik van de voorziening.

Hoe ernstig de situatie is kon wethouder Van Benschop niet zeggen, maar dat die ernstig is, staat vast. Veel vervoerders in Nederland kampen met een ernstig personeel gebrek, zoals ook de Drecht- en buurthopper. Dinsdagavond stelde de VVD daar vragen over nadat het aantal klachten over lange wachttijden en ritten die vergeten worden steeds groter wordt. Hoe het verder moet met Stroomlijn is op dit moment onduidelijk.

Lees meer over:

Speciaal vervoer|

Lees ook

RMC nieuwe vervoerder voor speciaal vervoer kinderen en jongeren

Het speciale vervoer voor jongeren en kinderen heeft een nieuwe vervoerder. Vanaf 1 november zal RMC...