Dordrecht, Netherlands

Sterk FC Dordrecht verliest nipt van promoverend FC Emmen

FC Emmen viert feest na de 0-1 Corrado Francke
Een sterk FC Dordrecht heeft vrijdagavond met 0-1 verloren van FC Emmen. De thuisclub bood veel weerstand, maar zag door een goal op slag van rust de Drentenaren winnen en daarmee promotie naar de eredivisie veiligstellen.
Corrado Francke | 15 april 2022 21:55 | Aangepast op 15 april 2022 21:55
Voor FC Emmen gold een duidelijke missie: winnen is promoveren. Daar wilde FC Dordrecht natuurlijk een stokje voor steken. In de Dordtse basis twee wijzingen: Jerailly Wielzen en Jop van der Avert vervingen Ruggero Mannes en Mauro Savastano ten opzichte van de 3-0 nederlaag in Den Bosch.

Sfeer opperbest
In een sfeervol Riwal Hoogwerkers Stadion, waarin Drentse supporters in groten getale aanwezig waren tussen supporters van de thuisclub, nam FC Emmen direct het initiatief. Toch was de eerste grote kans een Dordtse, want na een kwartier vond Stijn Meijer met een knappe halve omhaal de vuisten van doelman Michael Brouwer.

De bezoekers waren vaker aan de bal, maar deden daar voor lange tijd maar weinig mee. Dordt-doelman Liam Bossin moest alleen ingrijpen bij matige pogingen van Jari Vlak en Reda Kharchouch.

Emmen toch op voorsprong.
Toch ging de ploeg van trainer Michele Santoni op achterstand de rust in. De Dordtse concentratie was even weg, Rui Monteiro profiteerde met een boogballetje over Bossin en zorgde voor luid gejuich op de tribunes: 0-1.

Het spelbeeld uit de eerste helft werd na rust doorgezet. De Schapekoppen loerden op de counter, maar telkens miste een ontbrekend puzzelstukje om het de Drentse verdediging lastig te maken. Zo liep een gevaarlijke counter via Christian Conteh op niets uit.

Spannend slot
Toch werd het nog heel spannend. Daar was Emmen-verdediger Keziah Veendorp mede verantwoordelijk voor. De rechtsback kreeg met nog een kwartier te gaan zijn tweede gele kaart en mocht dus voortijdig gaan douchen.

Met een viertal invallers zette Dordrecht alles op alles om nog een punt uit het vuur te slepen. Het slotoffensief was sterk te noemen, maar niet voldoende om op gelijke hoogte te komen. Onder toeziend oog van de Dordtenaren vierden honderden meegereisde fans het promotiefeest van hun club en eindigde het duel in 0-1.

Opstelling FC Dordrecht: Bossin; Wielzen (Hobbel/61), Van Huizen, El Azzouzi, Van der Avert (Savastano/61); Zehir, Pascu, Suray (Schuurman/61); Conteh, Meijer, Donkor

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordt steunt Sparta: stadion niet openen voor een derde capaciteit

Alle voetbalstadions in Nederland zijn vanwege de coronamaatregelen al vanaf 12 november gesloten vo...

FC Dordrecht sorteert voor op laatste seizoensmaanden: ‘We hebben elke week nog een finale’

Na een week rust wegens storm Eunice pakt FC Dordrecht het seizoen weer op met een thuiswedstrijd te...

Santoni niet blij met instelling FC Dordrecht in Den Bosch: 'Sommige spelers te veel gepamperd'

FC Dordrecht verloor vrijdagavond met 3-0 van FC Den Bosch en dat zorgde voor sombere gezichten bij ...

FC Dordrecht ziet assistent-trainer Ben Kinds naar PSV onder 17 vertrekken

FC Dordrecht-assistent Ben Kinds verlaat de Krommedijk voor een avontuur in Eindhoven, waar hij kome...

Liam Bossin ook komend seizoen onder de lat bij FC Dordrecht: ‘Ik voel me hier thuis’

Liam Bossin verdedigt ook komend seizoen het doel bij FC Dordrecht. De 26-jarige keeper heeft nu een...

FC Dordrecht op karakter langs Jong FC Utrecht: 'Het team wilde voor elkaar vechten'

De eerste driepunter is binnen voor FC Dordrecht, dat vrijdagavond Jong FC Utrecht met nipte cijfers...