Dordrecht, Netherlands

Tim Receveur strijkt neer bij FC Dordrecht: 'Moment om verder te kijken was nu'

Receveur met inspanningsfysioloog Ajey Raghosing Corrado Francke
Tim Receveur trainde zaterdag voor het eerst mee bij zijn nieuwe club FC Dordrecht. Een dag eerder werd zijn transfer wereldkundig gemaakt en nam hij afscheid van zijn geliefde Almere City: de club waar de naam van Receveur onlosmakelijk aan verbonden blijft. In gesprek met RTV Dordrecht-verslaggever Corrado Francke vertelt hij over zijn overstap naar de Merwestad.
Corrado Francke | 28 januari 2023 16:16 | Aangepast op 28 januari 2023 16:16
Tim Receveur trainde zaterdag voor het eerst mee bij zijn nieuwe club FC Dordrecht. Een dag eerder werd zijn overstap wereldkundig gemaakt en nam hij afscheid van zijn geliefde Almere City: de club waar de naam van Receveur onlosmakelijk aan verbonden blijft.

Met een pegel in de kruising laat Receveur op zijn eerste training voor de Schapenkoppen zien dat er aan zijn traptechniek weinig ontbreekt. "Die ballen kreeg je in Almere niet, hè", grapt Jop van der Avert, die de bal vanaf de zijkant panklaar neerlegt voor de middenvelder. De zaterdagtraining bestaat, naast wat pass- en trapoefeningen, uit een partijtje en een conditietest.

Als de laatste grote zweetdruppels van zijn voorhoofd zijn weggewerkt, vertelt Receveur over zijn overstap. "De laatste maanden kwam ik minder aan spelen toe dan ik gewend was. Het moment om verder te kijken was nu. Toen kwamen er een aantal opties, waaronder FC Dordrecht. Ik heb hier goede gesprekken gehad en het gevoel was goed."
Dordt-trainer Michele Santoni, die ook een verleden heeft in Almere, was een belangrijke spil in de keuze voor zijn nieuwe club. "Vanuit de jeugd bij Ajax kenden we elkaar al en bij Almere hebben we heel goed samengewerkt. Ik weet dat hij mij graag wilde hebben dus dat voelde fijn." Santoni was voor Receveur ook één van de redenen om FC Dordrecht te versterken.

Meteen aan het werk
"Toen ik hiernaartoe kwam, was het heel moeilijk om zo'n speler te halen", vult Santoni zelf aan. "Hij is Almere eigenlijk. Maar toen ik voelde dat de huidige trainer (Alex Pastoor, red.) hem niet heel belangrijk vond, ben ik meteen aan het werk gegaan om hem hierheen te halen."

Het feit dat de Flevolanders flink meestrijden om de bovenste plekken in de Keuken Kampioen Divisie speelde voor Receveur niet mee om te vertrekken bij Almere. "Het was wel even lastig om een plek waar ik me jarenlang thuis heb gevoeld te verlaten, maar dat geldt voor iedereen die lang bij een bedrijf heeft gezeten of een lange relatie heeft gehad", lacht hij.

Receveur neemt 245 wedstrijden aan ervaring in het betaalde voetbal mee naar Dordrecht, maar blijft ook realistisch. "Je moet niet verwachten dat ik Lionel Messi ben qua voetbal op dit niveau. Ik moet het vooral hebben van de balans, het team neerzetten, veel coachen, jongens helpen en de bal naar een goede kleur spelen. Al moet ik er natuurlijk ook voor zorgen dat ik zelf een goede wedstrijd speel."

'Leiderschap van nature'
Santoni ziet Receveur vooral ter ondersteuning van aanvoerder Toine van Huizen. "Toine moet in zijn eentje een belangrijke rol dragen in de communicatie. Voor hem is dat, in zijn eentje, ook moeilijk. Nu heb je iemand die leiderschap van nature heeft. Ik weet zeker dat er dan andere spelers ook stappen maken. Dan word je ineens een heel volwassen groep."

Receveur bereidt zich met FC Dordrecht vanaf maandag voor op het thuisduel met FC Eindhoven, dat komende vrijdag op de planning staat.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...