Dordrecht, Netherlands

Tour de France Femmes in 2024 naar Dordrecht: 'Onze stad mooi in beeld brengen'

Internationale topwielrensters komen volgend jaar naar Dordrecht Cor Vos
De Tour de France Femmes komt in 2024 naar Dordrecht. De tweede etappe, die wordt gehouden op dinsdag 13 augustus, gaat van start in de Merwestad. "We zijn buitengewoon blij dat we hier onderdeel van zijn", reageert burgemeester Wouter Kolff.
Corrado Francke | 10 juli 2023 11:47 | Aangepast op 10 juli 2023 11:47
De belangrijkste wielerronde voor vrouwen start een dag eerder met een etappe van Rotterdam naar Den Haag. In de rit die start in Dordrecht, ligt de finish in Rotterdam, waar diezelfde middag ook nog een tijdrit is. "Het is een prachtig internationaal evenement dat in heel veel landen wordt uitgezonden en waar heel veel bezoekers van kunnen genieten."

Spotlights
Kastelen, zonnebloemen of bergen zijn er in Dordrecht niet, maar toch hoopt de stad zich van zijn mooiste kant te laten zien. "Het laat zien dat we als Dordrecht ook ambitieus zijn op het gebied van grotere evenementen", zegt Kolff.

Een start in de Dordtse binnenstad lijkt voor de hand te liggen, maar daar wil Kolff nog niets over zeggen. "Op 25 oktober maakt de organisatie de precieze route bekend en daar hebben we als Dordrecht ook invloed op."

Nederlandse dominantie
Vorig jaar domineerden de Nederlandse dames de Tour de France Femmes. De vier truien gingen allemaal naar landgenotes: Annemiek van Vleuten pakte de eindzege, Marianne Vos de groene puntentrui, Demi Vollering was de beste klimster en Shirin van Anrooij de rapste jongere. Dit jaar start de Tour voor vrouwen op zondag 23 juli in de Franse stad Clermont-Ferrand.

De Tourstart in Nederland betekent tevens de eerste keer dat de Franse wielerronde voor vrouwen een Grand Départ kent buiten Frankrijk. Of wielrenster Lucinda Brand volgend jaar in 'haar' Dordrecht aan de start staat, moet nog blijken. Kolff hoopt van wel: "Dat zou fantastisch zijn."

Lees meer over:

tour de france femmes|

Meest gelezen

Lepeltje Lepeltje terug in het Weizigtpark

Ylva Verbeek | 9 mei 2024 08:30

Lees ook

Ruimte voor rolstoelers en ‘prikkelarme zone’ tijdens Tour de France Femmes

Er komt een speciale plek voor mensen in een rolstoel bij de etappestart van de Tour de France Femme...