Dordrecht, Netherlands

Veel laadpalen buiten werking; 'Gebrek aan communicatie'

In Dordrecht staan er honderden laadpalen. Een groot deel van die palen zijn van Allego. En daarvan werken er zo'n vijftig niet. De oorzaak zou zitten in een technische storing. Om dat te verhelpen moeten er nieuwe onderdelen besteld worden en die laten al weken op zich wachten. Naar verwachting duurt dat zeker nog tot maart. Het CDA vroeg deze week om opheldering, want waarom duurt dat zo lang?
Dennis Koorevaar | 17 februari 2023 08:30 | Aangepast op 16 februari 2023 14:25
De laadpaal-aanbieder Allego heeft al laten weten bezig te zijn met een oplossing voor de kapotte palen die nu al sinds januari buiten gebruik zijn. De onderdelen moet worden besteld en er moeten monteurs ingezet worden om de palen in heel Nederland te reparen. "Het College heeft aan Allego gevraagd of Dordrecht voorrang kan krijgen op de reparatie", vertelt CDA-raadslid Wim van der Kruijf. "En dat klinkt misschien een beetje gek, maar in vergelijking staan de meeste laadpalen in onze stad."

Spreiden
Daarbij staan er veel palen van de zelfde aanbieder in de wijken. "In Stadspolders bijvoorbeeld heel veel van Allego. We hebben dan ook aan het college gevraagd om op het moment als je met zo'n partij in gesprek gaat over de plaatsing, meer verschillende palen te plaatsen verdeeld over de wijk. Nu zitten de mensen al weken zonder alternatief."
Ook is gewenst meer duidelijkheid te geven over het defect van de palen. "Je kunt op de website zien welke palen het niet doen, maar er wordt geen alternatief geboden. Dat zou anders moeten."

Tarieven
De VVD vindt het ook van belang dat de laadpalen snel weer gebruikt kunnen worden, maar zitten ook met de tarieven in hun maag. "Bij het tankstation zie je wat je betaald voor een liter benzine en diesel" vertelt raadslid Alexander Kuhlmann. "Maar bij een laadpaal is dat niet bekend. Natuurlijk is het logisch dat de prijs verscheelt maar het verschil doet zich al voor per merk paal of per betaalmiddel." De partij wil daar dan ook meer duidelijkheid over.

Het College heeft ook gezegd meer inzicht te willen in de tarieven en hopen ook dat de problemen met de laadpalen zo snel mogelijk worden opgelost.
Parkeren tijdens defect
Je zou denken dat je, op het moment dat een laadpaal niet werkt dat het parkeervak dan leeg blijft. Tegelijkertijd een mooie gelegenheid om je diesel- of benzinevoertuig daar neer te zetten. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat dat alleen niet mag. "Op het moment dat een paal buiten werking is, is het vak alsnog uitsluitend voor elektrische voertuigen. Je mag er dus niet parkeren met een normale auto. Die regels veranderen niet."

Meest gelezen

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

Nog steeds geen oplossing voor ontsluiting Wilgenwende

De VVD en CU-SGP hebben vragen gesteld aan het college over de situatie in de Dordtse wijk Wilgenwen...

VVD pleit voor gebruikersruimte bij Leger des Heils Kromhout/Kasperspad

Er gaat gesproken worden over een gebruikersruimte voor hardnekkig verslaafden in het pand van het L...

Wegenbelasting dit jaar overal omhoog, in Zuid-Holland betaal je het meeste

In bijna alle provincies gaat dit jaar de wegenbelasting omhoog. Alleen in Groningen en Drenthe word...

Burgemeester Kolff: "We hebben raddraaiers tijdens de jaarwisseling op de korrel"

De Dordtse VVD heeft burgemeester Kolff gevraagd keihard op te treden tegen mensen die tijdens de ja...

Herten Park Merwestein gered: hertenkampen mogen blijven bestaan

Minister Adema heeft herten van de lijst huis- en hobbydieren gehaald. En dat betekent dat de Dordts...

Bewoners Tromptuinen ervaren overlast SSF, VVD wil alcoholverbod

Buurtbewoners van de Tromptuinen in Wielwijk klagen over overlast van een groepje bewoners uit de na...