Dordrecht, Netherlands

Voortvluchtige schutter dodelijk drama Zwijndrecht is volgens de politie nog steeds in de buurt van Rotterdam

De slachtoffers van Vuong: moeder Michel en dochter Anneke © Opsporing Verzocht
De politie denkt dat de man die in Zwijndrecht de 66-jarige Michel doodschoot en haar 38-jarige dochter Anneke zwaar verwondde nog steeds in de buurt van Rotterdam is. Sinds het drama bij winkelcentrum Walburg is Minh Nghia Vuong onvindbaar, ondanks een grote klopjacht. Anneke is niet meer in levensgevaar.
RTV Rijnmond | 22 februari 2023 09:10 | Aangepast op 22 februari 2023 09:10
Het kan bijna niet anders dan dat handlangers hem helpen om onder de radar te blijven, vermoedt de politie. Deze criminele vrienden zouden hem ook geholpen hebben om weg te komen na de schietpartij.

Een groot team houdt zich bezig met de klopjacht op de voortvluchtige schutter. Maar ondanks de vondst van drie vluchtauto's blijft de schutter spoorloos.
De van oorsprong Vietnamese Vuong, ook bekend als 'Lucky', heeft meer dan eens gezeten voor misdrijven die draaien om snel geld zoals bank- en roofovervallen. Dat hij schoot op zijn ex-vriendin Anneke en haar moeder wijkt af van dat patroon.

'Dit is slecht, heel slecht'
Mogelijk handelde Vuong uit jaloezie omdat Anneke de relatie met hem na vijftien jaar verbroken had, en sinds vorig jaar november bij haar moeder was ingetrokken, oppert een zus van Anneke dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht.
"Hij belde haar dag en nacht", zegt de zus, die onherkenbaar in beeld komt. Ze vertelt hoe het leven van haar moeder en haar twee zussen in een hel veranderde nadat Anneke vijftien jaar geleden een relatie kreeg met Vuong. "Mijn moeder zei: dit is slecht. Heel slecht."

Jarenlang hadden ze geen contact meer met Anneke. "Ze leidde een zwervend bestaan. Ze had geen vastigheid. Het was vreselijk. Ze houdt juist heel erg van huiselijkheid, familie en koken."

Niet meer in levensgevaar
Moeder Michel ging eraan onderdoor. "Ze was radeloos. Vorig jaar kreeg ze een hartaanval, longontsteking en daarna weer een hartaanval. Ze was broos. Ze was pas 66-jaar maar het was een oud vrouwtje geworden."

Zaterdag 21 januari was Anneke met Michel gaan winkelen in winkelcentrum Walburg. Toen ze moe werden, gingen ze ergens zitten en bestelden ze een kop chocolademelk en een kom erwtensoep. Daarna gingen ze naar buiten, waar ze werden opgewacht door Vuong.

Hij schoot Michel vanaf korte afstand meteen dood. Daarna richtte hij zijn wapen op Anneke. Die heeft wekenlang gevochten voor haar leven, maar juist deze dinsdag liet de familie weten dat ze niet meer in levensgevaar is en werkt aan haar herstel.
De politie en de familie roepen mensen op zich te melden als ze weten waar Vuong is, of andere nuttige tips hebben. Voor de gouden tip ligt nog steeds een beloning klaar van 30.000 euro.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.

Lees meer over:

Schietpartij|Zwijndrecht|

Lees ook

Karim bakt oliebollen voor minima en horeca: 'Uit de hand gelopen hobby'

Overal in onze regio zien we ze op oudjaarsdag: oliebollenbakkers. Karim uit Zwijndrecht bakt ze voo...

Silver Talent Show breidt uit naar Zwijndrecht

De Silver Talent Show keert terug en beperkt zich niet alleen tot Dordrecht. Zwijndrecht krijgt voor...

Wie schoot Remsley Eisden (36) dood? Politie zoekt man van ongeveer 1.70 meter

De politie is op zoek naar een man van 1.70 meter lang met een normaal postuur voor de liquidatie va...

Politie vindt vluchtauto na schietpartij in Zwijndrecht en zoekt nu naar Skoda

De politie heeft zondagnacht de vluchtauto gevonden van Minh Nghia Vuong, die zaterdagmiddag in Zwij...

Zwijndrechter (24) aangehouden voor projecteren discriminerende teksten op Erasmusbrug

De politie heeft twee mannen aangehouden voor het projecteren van beledigende en discriminerende tek...

Burgemeesters Drechtsteden doen dringende oproep aan Den Haag: 'knopen doorhakken'

De burgemeesters van Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Dordrecht hebben d...