Dordrecht, Netherlands

Voortvluchtige schutter dodelijk drama Zwijndrecht is volgens de politie nog steeds in de buurt van Rotterdam

De slachtoffers van Vuong: moeder Michel en dochter Anneke © Opsporing Verzocht
De politie denkt dat de man die in Zwijndrecht de 66-jarige Michel doodschoot en haar 38-jarige dochter Anneke zwaar verwondde nog steeds in de buurt van Rotterdam is. Sinds het drama bij winkelcentrum Walburg is Minh Nghia Vuong onvindbaar, ondanks een grote klopjacht. Anneke is niet meer in levensgevaar.
RTV Rijnmond | 22 februari 2023 09:10 | Aangepast op 22 februari 2023 09:10
Het kan bijna niet anders dan dat handlangers hem helpen om onder de radar te blijven, vermoedt de politie. Deze criminele vrienden zouden hem ook geholpen hebben om weg te komen na de schietpartij.

Een groot team houdt zich bezig met de klopjacht op de voortvluchtige schutter. Maar ondanks de vondst van drie vluchtauto's blijft de schutter spoorloos.
De van oorsprong Vietnamese Vuong, ook bekend als 'Lucky', heeft meer dan eens gezeten voor misdrijven die draaien om snel geld zoals bank- en roofovervallen. Dat hij schoot op zijn ex-vriendin Anneke en haar moeder wijkt af van dat patroon.

'Dit is slecht, heel slecht'
Mogelijk handelde Vuong uit jaloezie omdat Anneke de relatie met hem na vijftien jaar verbroken had, en sinds vorig jaar november bij haar moeder was ingetrokken, oppert een zus van Anneke dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzocht.
"Hij belde haar dag en nacht", zegt de zus, die onherkenbaar in beeld komt. Ze vertelt hoe het leven van haar moeder en haar twee zussen in een hel veranderde nadat Anneke vijftien jaar geleden een relatie kreeg met Vuong. "Mijn moeder zei: dit is slecht. Heel slecht."

Jarenlang hadden ze geen contact meer met Anneke. "Ze leidde een zwervend bestaan. Ze had geen vastigheid. Het was vreselijk. Ze houdt juist heel erg van huiselijkheid, familie en koken."

Niet meer in levensgevaar
Moeder Michel ging eraan onderdoor. "Ze was radeloos. Vorig jaar kreeg ze een hartaanval, longontsteking en daarna weer een hartaanval. Ze was broos. Ze was pas 66-jaar maar het was een oud vrouwtje geworden."

Zaterdag 21 januari was Anneke met Michel gaan winkelen in winkelcentrum Walburg. Toen ze moe werden, gingen ze ergens zitten en bestelden ze een kop chocolademelk en een kom erwtensoep. Daarna gingen ze naar buiten, waar ze werden opgewacht door Vuong.

Hij schoot Michel vanaf korte afstand meteen dood. Daarna richtte hij zijn wapen op Anneke. Die heeft wekenlang gevochten voor haar leven, maar juist deze dinsdag liet de familie weten dat ze niet meer in levensgevaar is en werkt aan haar herstel.
De politie en de familie roepen mensen op zich te melden als ze weten waar Vuong is, of andere nuttige tips hebben. Voor de gouden tip ligt nog steeds een beloning klaar van 30.000 euro.

Dit is een artikel van onze mediapartner Rijnmond.

Lees meer over:

Schietpartij|Zwijndrecht|

Lees ook

Erespeld voor Zwijndrechtse schoolbestuurder

Schoolkinderen hun talenten zo goed mogelijk laten ontwikkelen, dat is de drijfveer van Mike Mastwij...

Noordpark Festival blaast zaterdag zestien kaarsjes uit

Alsof het zo heeft moeten zijn. Als deze zaterdag de extreme hitte wat is gaan liggen opent het Zwij...

Lego-uitleen in het Badhuis: 'Iedereen moet kunnen bouwen'

Onder de naam LegoMasters kunnen kinderen sinds kort in wijkhuiskamer het Badhuis in Zwijndrecht ter...

112-nieuws: ernstig motorongeluk en getuigen gezocht na schietincident Schipbeekstraat

Een 24-jarige man raakt donderdagavond zwaar gewond bij een eenzijdig motorongeluk. En er worden nog...

Foutje! 'Zwijndrechts' verkiezingsbord in Dordrecht beland

Wie een vluchtige blik werpt op het verkiezingsbord aan de Recklinghausenweg in Dordrecht ziet welli...

Hier kun je stemmen voor de Europese verkiezingen vandaag

De stembussen in de Drechtsteden zijn open. Stemmen kan vandaag van ‘s ochtends 7.30 uur tot ‘s avon...