Dordrecht, Netherlands

VVD vraagt om verbetering tijdelijke situatie Krispijnseweg. Wethouder: 'Hebben we al gedaan'

Werkzaamheden Krispijnseweg, begin april 2023 RTV Dordrecht
De werkzaamheden op de Krispijnseweg zorgden al eerder voor een hoop onduidelijkheid en ongeveilige situaties, vond ook de VVD en het CDA. De VVD stelde dinsdagavond weer vragen aan de wethouder om de situatie, met name op het kruispunt Jacob van Ruisdaelstraat met de Laan der Verenigde Naties te verbeteren en de omleidingsroutes duidelijk aan te geven. "Maar dat hebben we al gedaan," was het antwoord van wethouder Rik van der Linden.
Dennis Koorevaar | 19 april 2023 15:35 | Aangepast op 19 april 2023 15:35
"De omleidingsroutes moeten nog duidelijker worden aangegeven," zegt VVD-raadslid Alexander Kuhlmann. "Het is voor mensen op een aantal punten nog steeds zoeken welke kant zij nu precies op moeten." De Krispijnseweg is door de werkzaamheden nu tijdelijk gedeeltelijk afgesloten en maakt de bereikbaarheid van de wijk een stuk ingewikkelder. "Vooral in de spits staan mensen in een hele lange rij." De VVD zou dan ook graag zien dat het verkeerslicht langer op groen zou blijven staan bij het verlaten van de Jacob van Ruisdaelstraat.

"Dat gaan we niet doen," zei de wethouder. "Dat hebben we al gedaan en als we dat nog meer gaan doen dan ontstaat er een opstopping op de Laan der Verenigde Naties. Daarbij hebben we meer dan 150 borden geplaatst om de omleidingsroutes aan te geven. Het moet misschien ook gewoon even wennen."

De VVD nam daar dinsdagavond geen genoegen mee. "Dat betekent dat we er scherp bovenop blijven zitten en als het nodig is stellen we er weer opnieuw vragen over." Kuhlmann erkent dat de gemeente al wel iets gedaan heeft. Hij doelt onder andere op het feit dat toen het nodig was er verkeersregelaars stonden op het kruispunt met de Brouwersdijk. Die bleven net zo lang staan totdat de verkeersborden hun plek zouden vinden, zei de wethouder toen. "En natuurlijk is het ook zo dat als er ergens gewerkt wordt dan je dan overlast kan ervaren," zegt Kuhlmann. "Als je thuis aan het klussen bent heb je er ook eerst even last van totdat het beter wordt."

Al met al gaat de wethouder niets doen met de vragen die de VVD dinsdagavond gesteld heeft. "Zoals ik al zei dat als we de verkeerslichten een nog langere groen-tijd geven dan wordt het op de Laan der Verenigde Naties een puinhoop en dat moeten we niet willen. We houden het wel goed in de gaten." Ook zegt de wethouder dat de tijdelijke aanpassingen even moeten wennen.

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

Verkeerschaos centrum: 'We moeten door de zure appel heen'

Het zal velen afgelopen zaterdag zijn opgevallen: de effecten van de wegwerkzaamheden in de stad. Er...

Nachtafsluiting Papendrechtsebrug, weg in één richting dicht

De Papendrechtsebrug gaat dicht van maandagavond 22.00 uur tot dinsdagochtend 5.00 uur. Omrijden kan...

Nog steeds geen oplossing voor ontsluiting Wilgenwende

De VVD en CU-SGP hebben vragen gesteld aan het college over de situatie in de Dordtse wijk Wilgenwen...

VVD pleit voor gebruikersruimte bij Leger des Heils Kromhout/Kasperspad

Er gaat gesproken worden over een gebruikersruimte voor hardnekkig verslaafden in het pand van het L...

Werk aan de viaduct Overkampweg: weg tijdelijk dicht

Van 16 tot en met 26 februari worden geluidsschermen op het viaduct van de Overkampweg op de N3 gepl...

Burgemeester Kolff: "We hebben raddraaiers tijdens de jaarwisseling op de korrel"

De Dordtse VVD heeft burgemeester Kolff gevraagd keihard op te treden tegen mensen die tijdens de ja...