Dordrecht, Netherlands

Weizigtpark deels dicht vanwege werkzaamheden; hondenspeelplek verhuist

Het werk in het Weizigtpark gaat een volgende fase in. De aannemer gaat aan de slag op en rond het grote grasveld in het park. Om het werk daar veilig uit te kunnen voeren gaat dit deel van het park tijdelijk dicht. Vanaf woensdag 8 maart tot en met vrijdag 12 mei staan er hekken.
Marjolein Vos | 7 maart 2023 10:53 | Aangepast op 7 maart 2023 10:53
Het station, de speeltuin en de sporttoestellen blijven bereikbaar. De hondenspeelplek verhuist naar het Van Baerleplantsoen. De voetbaldoelen gaan tijdelijk naar het grasveld aan de kant van Thureborgh.

De werkzaamheden horen bij de plannen om het park een volledige opknapbeurt te geven. Zo worden de paden verbreed. En worden hoge struiken vervangen door lage om de sociale veiligheid te verbeteren. De plannen hangen samen met de aanpassingen aan de ingang van het station. Dat gebied wordt opnieuw ingericht. Er komt onder meer een nieuwe fietsenstalling met daarvoor een groot plein.

Om de plannen uit te kunnen voeren, moest een deel van de bomen in het park gekapt worden. Daar ontstond de nodige ophef over.

“Het park is gewoon aan vernieuwing toe. Banken, bruggen, paden. Overal moet naar gekeken worden,” liet de gemeente Dordrecht al eerder weten. De gemeente vindt het belangrijk dat de ingang naar het station beter bereikbaar is. “Voor de (nieuwe) fietsenstalling komt een groot plein. Ook gaan we het pad aan de kant van de Mauritsweg naar het park verbreden, zodat iedereen meer ruimte heeft.” Er worden verschillende dingen aangepast. Zo worden de hoge struiken vervangen voor lage struiken. Dit is vooral om de sociale veiligheid te verbeteren. Nu komt het nog weleens voor dat daklozen in de bossages overnachten. “Het gaat vooral om het gevoel van veiligheid. Dat iedereen die in het park loopt zich veilig voelt en niet bang hoeft te zijn dat er iemand uit de bosjes komt.

Ingang hoek Krispijnseweg/Mauritsweg
Het park blijft toegankelijk via de ingangen aan de Krispijnseweg bij Duurzaamheidscentrum Weizigt en de Mauritsweg, laat de gemeente weten. De ingang voor voetgangers op de hoek van de Krispijnseweg en Mauritsweg gaat dicht. Ook hier komt een hek. In de nieuwe situatie verschuift deze ingang een stukje. Tegenover de Julianakerk komt een nieuwe brug voor voetgangers. De brug komt later dit jaar. Tot die tijd is het park bereikbaar via de ingang Mauritsweg ter hoogte van de Nassauweg.

Dinsdag 7 maart worden de paden tussen de Mauritsweg en het station geasfalteerd. Daarmee is het werk van fase 1 klaar. Het asfalteren duurt een dag. Het station blijft via het park bereikbaar. Wel kan het zijn dat fietsers en wandelaars een stukje om moeten of even moeten wachten. Er zijn verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden.
Zo moet de stationzijde aan de parkkant eruit komen te zien Gemeente Dordrecht/ProRail

Lees meer over:

Weizigtpark|

Lees ook

Van vervallen Rijksmonument naar bruisende daghoreca?

Een oud en vervallen rijksmonument zonder enige functie. In Dordrecht staat er één, pal aan het spoo...

Bruin gras in Weizigtpark pas volgend jaar weer groen

Bruine delen van het Weizigtpark in Dordrecht zijn pas in 2024 weer helemaal hersteld van de droogte...

GroenLinks heeft spijt van bomenkap

De Dordtse GroenLinks fractie heeft veel te snel ingestemd met de kap van twintig bomen bij het Koet...

Lepeltje Lepeltje dit jaar in het Wantijpark

Het culturele foodfestival werd tot nu toe altijd gehouden in het Wezigtpark, maar omdat dat vernieu...

Gemeente laat stammen van deel te kappen bomen in Weizigtpark staan

De acties van de boomridders en andere natuurliefhebbers hebben effect gehad: het college heeft de p...

Eerste bomen Weizigtpark gekapt: ‘Ik vind het hartstikke zonde, er waren andere oplossingen’

Sinds de plannen voor de herinrichting van Park Weizigt werden gepresenteerd, is er de nodige kritie...