Dordrecht, Netherlands

Wordt Karim de alleskunner van 2022? 'Kale koppen niet te stoppen!'

Karim de Kool: "Kale koppen niet te stoppen!" RTV Dordrecht
Als snelste wist hij met een waxinelichtje, folie, lucifers en maïs popcorn te maken. Is die vliegende start een voorbode voor een goede afloop van 'De Alleskunner'? Karim de Kool mag er niks over zeggen. "Maar volgende week ben ik ook weer één of twee keer de snelste, dus kijken allemaal!"
Alexander Eleveld | 10 januari 2022 10:13 | Aangepast op 10 januari 2022 10:13
Karim, als buurtwerker in Dordrecht en gemeenteraadslid in Zwijndrecht een bekend gezicht in de regio, neemt het in het SBS-programma op tegen 99 anderen die denken een alleskunner te zijn. In 99 behendigheidsspelletjes strijden zij met elkaar om de titel 'De Alleskunner van 2022' en een bedrag van 35.000 euro. Doel: telkens géén laatste worden. De eerste twee afleveringen, waarin totaal twintig deelnemers afvielen, wist Karim goed door te komen.

In de eerste rondes moesten de deelnemers onder meer popcorn maken, eieren veilig naar de overkant brengen met een koekenpan, een rood veertje vangen uit een gigantische verenregen en een rebus oplossen die passeert op een aantal rijdende tuktuks. Dat popcorn maken ging Karim wel héél makkelijk af. "Ik wist wel hoe ik dat ding moest laten poppen. Ik was zo verschrikkelijk snel dat sommigen nog bezig waren hun kaarsje aan te steken."
'Echt wat voor jou'
Dat Karim meedoet aan het SBS-programma, komt voor zijn familie niet als een verrassing. Sterker nog: zijn vrouw tipte hem. "Die zei: dat is echt een spelletje voor jou. Het zijn allemaal behendigheidsspelletjes, je moet slim zijn. Dat ligt mij wel."

Samen met zijn gezin keek hij vrijdag naar de eerste twee afleveringen. Ondanks het grote aantal deelnemers, kwam Karim regelmatig in beeld. Al in het intro hoor je hem spreken. 'Kale koppen niet te stoppen!', zegt hij dan met een grote lach op zijn gezicht.

Of hij alle andere kandidaten te slim en te snel af zal zijn, wordt over een aantal weken duidelijk. In de volgende aflevering - vrijdag om 21.55 uur op SBS6 - is hij er dus in elk geval nog bij. "Volgens mij zitten er weer één of twee spellen bij waarin ik eerste ben. Maar ja, wie weet vlieg ik er na drie spellen uit. Je weet het niet."

Lees meer over:

De Alleskunner|SBS6|

Meest gelezen

Minister opent zorginitiatief Verwijspunt 078: ‘Uniek concept voor de regio’

Dennis Koorevaar | Corrado Francke | 7 dec 2022 15:40

Het is bijna zover: de Dordtse Decemberdagen zijn aanstaande!

Redactie RTV Dordrecht | Trevyn van Houwelingen | 7 dec 2022 09:00