Dordrecht, Netherlands

Zaterdagavond bij TV Dordrecht: Bijzondere concertregistratie Opwaarts (deel 1)

Na het succes van eerdere edities van Opwaarts besloot Bibelot het in februari grootser aan te pakken voor nummer 3: de visuals en artiesten verhuisden ditmaal naar de Wilhelminakerk. Het publiek mocht wederom liggend genieten van het concert. Bibelot maakte een registratie, die TV Dordrecht exclusief in drie delen uitzendt.
Vivian Rutte | 26 maart 2022 14:00 | Aangepast op 25 maart 2022 15:35
Het concept van Opwaarts: Men neme een bij voorkeur lokale muzikant die de meest uiteenlopende sounds en effecten tot een mooie set omtovert, en voeg daaraan toe een kunstenaar die er kleurrijke videokunst bij maakt. Dat geheel kwam samen op vrijdag 25 februari voor editie 3. De muziek van Winterdagen en 15 klinken dan door de kerk, waarbij het publiek niet naar de artiest kijkt, maar liggend op een matras geniet van de visuals van Stijn Goossens die op het plafond worden geprojecteerd.
Wegens succes is editie 3 van Opwaarts dus verplaatst van de Trinitatiskapel naar een wat grotere locatie met meer mogelijkheden: De Wilhelminakerk. In de kerk zit een koepel, die het schouwspel van Stijn op bijzondere wijze zal aanvullen.
Met zijn project Winterdagen zoekt muzikant en componist Mink Steekelenburg de grenzen van neoklassieke pianomuziek en elektronica op. Dat is echter geen doelstelling an sich: de intentie ligt bij elke release weer op een bepaalde emotie, spanningsboog en sfeer. In 2020 zat Winterdagen ondanks de crisis niet stil, recent verscheen er maar liefst een drietal EP’s.
15. is de naam van de Rotterdamse neoklassieke componist Dylan Viset. In het midden van een drukke stad, creëert Viset kalmte, intimiteit en oprechte composities. 15. bundelt zijn gedachten en emoties, terwijl hij met zijn piano vertaalt in de eb en vloed van het leven.
Stijn Goossensis een moderne 3D Animator en Visual Jockey. Tijdens zijn vernieuwende act gebruikt de Dordtenaar visuals die zijn geïnspireerd op zijn liefde voor dans. Op deze manier probeert hij het publiek te raken, zoals hij dit ook bij een reguliere dansshow zou doen.
Bij de aankondiging in november spraken we organisator Bart Kuntz over het door hem bedachte concept Opwaarts, en zijn verwachtingen van deze derde editie. Eerder zonden we ook Opwaarts 2 uit met de Dordtse artiest Jaap Mol. Voor editie 3 werkten RTV Dordrecht en Bibelot wederom samen. Dat heeft geresulteerd in een concertregistratie die we bij TV Dordrecht in drie delen uitzenden:
Aflevering 1: Zaterdag 26 maart (Winterdagen)
Aflevering 2: Zaterdag 2 april (15. deel 1)
Aflevering 3: Zaterdag 9 april (15. deel 2)
Alle afleveringen van Bibelot Opwaarts zijn te zien na het Weekoverzicht, rond 18:30.

Lees meer over:

Cultuur|Bibelot|Wilhelminakerk|

Lees ook

Zaterdagavond spannende ontknoping finale Grote Prijs van Dordt

Ook de bandcompetitie De Grote Prijs van Dordt moest afgelopen december keihard op de rem trappen do...

Podcastopname ‘Mama waarom zijn wij Indo’s?’ in de Popcentrale

De Dordtse Stephanie Teekens maakte in juni 2021 een boek over haar Indo-roots, getiteld ‘Mama, wa...

Bibelot Livestream: The Damned Few

In de coronaperiode waren concerten bijna niet te bezoeken, en had de cultuursector het zwaar. Bibel...

Zaterdag spannende ontknoping Grote Prijs van Dordt: De finale

Dit jaar geen corona en geen winterse storm die roet in het eten gooit, maar toch een spannende avon...

90's punkband Voltage Avenue winnaar Grote Prijs van Dordt

Een spannende avond met opvallend veel rock was het, de finale van de Grote Prijs van Dordt afgelope...

Rock For Ukraine Live haalt ruim 2000 euro op

Sinds februari kijkt de wereld mee naar de situatie in Oekraïne. Veel mensen willen graag iets doen...