Dordrecht, Netherlands

Zaterdagavond bij TV Dordrecht: Bijzondere concertregistratie Opwaarts (deel 1)

Na het succes van eerdere edities van Opwaarts besloot Bibelot het in februari grootser aan te pakken voor nummer 3: de visuals en artiesten verhuisden ditmaal naar de Wilhelminakerk. Het publiek mocht wederom liggend genieten van het concert. Bibelot maakte een registratie, die TV Dordrecht exclusief in drie delen uitzendt.
Vivian Rutte | 26 maart 2022 14:00 | Aangepast op 25 maart 2022 15:35
Het concept van Opwaarts: Men neme een bij voorkeur lokale muzikant die de meest uiteenlopende sounds en effecten tot een mooie set omtovert, en voeg daaraan toe een kunstenaar die er kleurrijke videokunst bij maakt. Dat geheel kwam samen op vrijdag 25 februari voor editie 3. De muziek van Winterdagen en 15 klinken dan door de kerk, waarbij het publiek niet naar de artiest kijkt, maar liggend op een matras geniet van de visuals van Stijn Goossens die op het plafond worden geprojecteerd.
Wegens succes is editie 3 van Opwaarts dus verplaatst van de Trinitatiskapel naar een wat grotere locatie met meer mogelijkheden: De Wilhelminakerk. In de kerk zit een koepel, die het schouwspel van Stijn op bijzondere wijze zal aanvullen.
Met zijn project Winterdagen zoekt muzikant en componist Mink Steekelenburg de grenzen van neoklassieke pianomuziek en elektronica op. Dat is echter geen doelstelling an sich: de intentie ligt bij elke release weer op een bepaalde emotie, spanningsboog en sfeer. In 2020 zat Winterdagen ondanks de crisis niet stil, recent verscheen er maar liefst een drietal EP’s.
15. is de naam van de Rotterdamse neoklassieke componist Dylan Viset. In het midden van een drukke stad, creëert Viset kalmte, intimiteit en oprechte composities. 15. bundelt zijn gedachten en emoties, terwijl hij met zijn piano vertaalt in de eb en vloed van het leven.
Stijn Goossensis een moderne 3D Animator en Visual Jockey. Tijdens zijn vernieuwende act gebruikt de Dordtenaar visuals die zijn geïnspireerd op zijn liefde voor dans. Op deze manier probeert hij het publiek te raken, zoals hij dit ook bij een reguliere dansshow zou doen.
Bij de aankondiging in november spraken we organisator Bart Kuntz over het door hem bedachte concept Opwaarts, en zijn verwachtingen van deze derde editie. Eerder zonden we ook Opwaarts 2 uit met de Dordtse artiest Jaap Mol. Voor editie 3 werkten RTV Dordrecht en Bibelot wederom samen. Dat heeft geresulteerd in een concertregistratie die we bij TV Dordrecht in drie delen uitzenden:
Aflevering 1: Zaterdag 26 maart (Winterdagen)
Aflevering 2: Zaterdag 2 april (15. deel 1)
Aflevering 3: Zaterdag 9 april (15. deel 2)
Alle afleveringen van Bibelot Opwaarts zijn te zien na het Weekoverzicht, rond 18:30.

Lees meer over:

Cultuur|Bibelot|Wilhelminakerk|

Lees ook

Zaterdag: concert Nieuw-Zeelandse 'Ed Sheeran' op TV Dordrecht

Dit weekend herhalen we op TV Dordrecht een bijzonder concert, een optreden van de Nieuw-Zeelandse m...

Tiende Pasar Malam dit weekend in hartje Dordrecht

Pasar Malam is een cultureel feest waar Indonesië centraal staat en komend weekend is de grootste gr...

Zaterdag: concert BÄSN op TV Dordrecht

Midden in de coronaperiode startte poppodium Bibelot in Dordrecht met een reeks livestreams met loka...

Zaterdag: concert Kim Janssen op TV Dordrecht

Midden in de coronaperiode startte poppodium Bibelot in Dordrecht met een reeks livestreams met loka...

Cultuur op de Hoek vult binnenstad met muzikale klanken

De tweede editie van het festival Cultuur op de Hoek komt op zaterdag 3 juni weer om het hoekje kijk...

Zaterdag: concert The Damned Few op TV Dordrecht

De Overijsselse rockband The Damned Few timmert lekker aan de weg. Ze doen dit jaar mee aan de Popro...