Dordrecht, Netherlands

Ziekte van broer aanleiding voor Huis3; geld inzamelen voor KWF

Huis3 in Boven-Hardinxveld Dennis Koorevaar
"Enkele jaren geleden is mijn broer ziek geworden," vertelt Esther Bot-Moen. "Toen hebben we met zijn drieën de halve marathon gelopen om geld in te zamelen voor het KWF. En uiteindelijk hebben we dit bedacht." Zo ontstond uiteindelijk Huis3 in Boven-Hardinxveld, waarin de hele week minimaal 3 personen verbleven.
Dennis Koorevaar | 1 juli 2022 16:44 | Aangepast op 1 juli 2022 16:44
Daar omheen werden allerlei acties opgezet en kwamen een hoop mensen cheques brengen om geld in te zamelen voor het KWF. En dat geld is onder andere ingezameld door een stroopwafelverkoop, de nieuwjaarsduik en nog veel meer. Heel Hardinxveld is volgens Esther deze week in de weer geweest voor het goede doel. "Kinderen zijn langs de deuren geweest om cupcakes te verkopen en hebben een aantal kinderen armbandjes verkocht."

Hoogtepunten
En ondanks het serieuze doel, zegt Esther dat de week alleen maar vol hoogtepunten zat. "Het mooiste van de week vond ik Heel Hardinxveld geeft licht." Daar werden een flink aantal lampions aangestoken en werd een nummer van Stef Bos gezongen. "Dat zal me nog lang bijblijven. Maar mooier dan het bedrag wat we ophalen is toch om te zien is de verbondenheid die het de actie geeft in het dorp."
Heel Hardinxveld geeft licht Willem van der Pijl
Huis3.nl
Vrijdag was de laatste dag maar dat betekent niet dat de actie ophoudt. In september is er namelijk nog een statiegeldactie bij de Albert Heijn. De opbrengst daarvan gaat ook naar het KWF. Wie nog wil doneren in de tussentijd kan terecht op huis3.nl en kan nog een steentje bijdragen aan het tot nu opgehaalde bedrag van bijna 170.000 euro.

Lees meer over:

Boven-Hardinxveld|KWF|Huis3|

Meest gelezen

Spartelbadje de Paddenstoel staat (weer) droog

Marie Frenay | 16 aug 2022 14:31

Motorrijder vliegt tien meter door de lucht bij ongeluk

Stephanie Roggekamp | 11 aug 2022 17:00

Lees ook

Nielson brengt speciale single ‘Stralen’ uit voor inzamelingsactie KWF

De van oorsprong Dordtse artiest Nielson heeft voor tv-programma Voor Het Leven een nieuwe single ge...