Dordrecht, Netherlands

Zwembad De Hoge Devel klaar voor gebruik; opening op 9 januari

Na maanden bouwen is het nieuwe zwembad in Zwijndrecht zo goed als klaar. Veel discussie ontstond door het niet terugkeren van het buitenbad. Dat was volgens wethouder Jansen te duur. Al met al is de directeur van het zwembad blij met zijn nieuwe onderkomen.
Dennis Koorevaar | 22 december 2022 12:00 | Aangepast op 22 december 2022 12:00
Het oude zwembad in Zwijndrecht was toe aan vervanging. Het nieuwe bad kan volgens wethouder Tycho Jansen weer 50 jaar mee. En dat nieuwe bad is nu af. Woensdag werd de sleutel symbolisch overhandigd. Directeur Frank Holterhues is blij met zijn nieuwe onderkomen: “Het is een fantastisch zwembad en we staan te popelen om open te gaan in het nieuwe jaar.”

De komende twee weken worden gebruikt om de laatste dingen te verhuizen. “Zaterdag 24 december, om 12:00 uur na de laatste zwemles gaat het oude bad dicht en niet meer open.” Dat zorgt voor een dubbel gevoel bij de directeur. “Aan de ene kant ben je blij dat je zo iets moois krijgt, maar het oude bad is toch wel nostalgie.” Het oude bad bestaat al sinds de jaren ‘70 en was echt op. “Wat is het meest ga missen is de knusheid van het oude bad.”
Buitenbad
Onder de inwoners ontstond er nogal een flinke discussie nadat bekend werd dat er geen nieuw buitenbad zou komen in Zwijndrecht. De nieuwe bad staat namelijk op de plek van het oude buitenbad. Wethouder Jansen: “De combinatie van een nieuw binnen- en buitenbad was te duur. Dat konden we als gemeente niet meer betalen. Daarbij is er gekozen voor een binnenbad met elementen die je het gevoel geven van een buitenbad.” Zo zijn er in de gangen rondom de kleedkamers foto’s van het park te zien en zorgt de ligweide voor een verbinding met buiten.

Eigen chloor
In de machinekamer van het zwembad wordt gezorgd voor het filteren van het water. Door een technicus wordt vertelt dat 24 uur per dag het water gecontroleerd wordt en als het niet goed is “dan krijgen we een melding op onze telefoon”. Ook maken ze in het zwembad hun eigen chloor zodat er geen vrachtwagens met chloor door de wijk hoeven.

Het nieuwe zwembad in Zwijndrecht is zo goed als klaar. Alleen nog stromend water door de glijbaan en de bezoekers kunnen vanaf 9 januari 2023 weer een duik nemen.

Lees ook

Opnieuw onderhoud aan poedelbad de Paddenstoel

Misschien is het je al opgevallen? Er staat een grote witte tent in het Wantijpark. De bodem van poe...

Kunstzinnige aandacht voor jongeren met psychische problemen

Een metersgroot beeld van een jongere die ineengedoken zit, met een capuchon op. Het valt wel op, al...

Eerste asielzoekers opgevangen in voormalig hotel Ara in Zwijndrecht

Terwijl er dit weekend nog hard gewerkt is om de transformatie van hotel Ara naar opvanglocatie af t...

112-nieuws: ongeluk op A15 en schoorsteenbrand in Zwijndrecht

Op de A15 moest het verkeer bij Hardinxveld-Giessendam richting Gorinchem dinsdagmorgen tijdelijk o...

Boekhandel failliet na overlijden eigenaar, medewerker wil doorstart maken

Het zijn spannende tijden voor de medewerkers van boekhandel Hyperion in Zwijndrecht. Het bedrijf is...

Brand bij seniorenflat in Zwijndrecht, ontstaan tijdens dakwerk

In De Schakel, een appartementencomplex voor senioren in Zwijndrecht, is woensdagmiddag brand ontsta...