Dordrecht, Netherlands

Zwembad De Hoge Devel klaar voor gebruik; opening op 9 januari

Na maanden bouwen is het nieuwe zwembad in Zwijndrecht zo goed als klaar. Veel discussie ontstond door het niet terugkeren van het buitenbad. Dat was volgens wethouder Jansen te duur. Al met al is de directeur van het zwembad blij met zijn nieuwe onderkomen.
Dennis Koorevaar | 22 december 2022 12:00 | Aangepast op 22 december 2022 12:00
Het oude zwembad in Zwijndrecht was toe aan vervanging. Het nieuwe bad kan volgens wethouder Tycho Jansen weer 50 jaar mee. En dat nieuwe bad is nu af. Woensdag werd de sleutel symbolisch overhandigd. Directeur Frank Holterhues is blij met zijn nieuwe onderkomen: “Het is een fantastisch zwembad en we staan te popelen om open te gaan in het nieuwe jaar.”

De komende twee weken worden gebruikt om de laatste dingen te verhuizen. “Zaterdag 24 december, om 12:00 uur na de laatste zwemles gaat het oude bad dicht en niet meer open.” Dat zorgt voor een dubbel gevoel bij de directeur. “Aan de ene kant ben je blij dat je zo iets moois krijgt, maar het oude bad is toch wel nostalgie.” Het oude bad bestaat al sinds de jaren ‘70 en was echt op. “Wat is het meest ga missen is de knusheid van het oude bad.”
Buitenbad
Onder de inwoners ontstond er nogal een flinke discussie nadat bekend werd dat er geen nieuw buitenbad zou komen in Zwijndrecht. De nieuwe bad staat namelijk op de plek van het oude buitenbad. Wethouder Jansen: “De combinatie van een nieuw binnen- en buitenbad was te duur. Dat konden we als gemeente niet meer betalen. Daarbij is er gekozen voor een binnenbad met elementen die je het gevoel geven van een buitenbad.” Zo zijn er in de gangen rondom de kleedkamers foto’s van het park te zien en zorgt de ligweide voor een verbinding met buiten.

Eigen chloor
In de machinekamer van het zwembad wordt gezorgd voor het filteren van het water. Door een technicus wordt vertelt dat 24 uur per dag het water gecontroleerd wordt en als het niet goed is “dan krijgen we een melding op onze telefoon”. Ook maken ze in het zwembad hun eigen chloor zodat er geen vrachtwagens met chloor door de wijk hoeven.

Het nieuwe zwembad in Zwijndrecht is zo goed als klaar. Alleen nog stromend water door de glijbaan en de bezoekers kunnen vanaf 9 januari 2023 weer een duik nemen.

Lees ook

Klinkers tellen bij opening buitenruimte Winkelcentrum Walburg Zwijndrecht

Geen 3.700, geen 35.000 en geen 60.000 klinkers op de vernieuwde buitenruimte van Winkelcentrum Walb...

Nabestaanden schietpartij Zwijndrecht spreken van 'ongekende daad' en bedanken voor massale steun

De nabestaanden van de schietpartij in Zwijndrecht zeggen in een verklaring dankbaar te zijn voor de...

Kijkje nemen in zwembad de Hoge Devel in Zwijndrecht tijdens Dag van de Bouw

Zwembad de Hoge Devel in Zwijndrecht wordt helemaal vernieuwd. De buitenbaden werden in 2021 gesloop...

Mysterie van opvallende rode doodskist ontrafeld: 'We oefenden ermee'

Daar stond 'ie opeens, op de hoek van een straat in Zwijndrecht: een opvallende rode doodskist. Waar...

Spetter pieter pater, bij De Paddenstoel kunnen we weer lekker in het water

Het heeft lang geduurd, maar donderdag was het eindelijk zover: de hekken van kinderbadje De Paddens...

Krijgt moordverdachte Lucky hulp uit criminele circuit?

In de klopjacht op de 49-jarige voortvluchtige schutter Lucky is de politie begin deze week in Rotte...