Dordrecht, Netherlands

Veel belangstelling voor Spuisafari

Veel mensen hebben woensdag meegedaan met de Spuisafari. Dat is een excursie door het gebied tussen Spuiboulevard en Burgemeester De Raadtsingel. Onder leiding van deskundigen werd de bebouwing en openbare ruimte bekeken. Het gebied gaat op de schop. Bewoners en belangstellenden mogen meedenken over de nieuwe inrichting.
Peter Tromp | 1 februari 2018 10:00 | Aangepast op 1 februari 2018 10:00
"Suggesties van bewoners moeten wel binnen de vastgestelde kaders passen", zegt projectleider Ciska Meijer, "maar we combineren hun inbreng met eigen onderzoek. Tezamen vormt dat de basis voor een voorstel aan het college en de raad." Tussen de Spuiboulevard en het spoor staan teveel kantoren en te weinig woningen. Kantoren moeten worden gebundeld bij het station. De rest van het gebied moet een woonbestemming krijgen.

De deelnemers aan de Spuisafari werden opgedeeld in drie groepen. In de stromende regen liepen ze ieder hun eigen route. Niet alleen bewoners, maar ook ambtenaren, politici en studenten liepen mee. Deskundige gidsen vertelden over de aanwezige bebouwing en wat daar goed of fout aan was. 's Middags werden ervaringen en ideeën gedeeld. Woensdagavond werden de eerste bevindingen alvast gepresenteerd.

Veel kantoren staan aan de Spuiboulevard. Op de plek van het voormalige ANWB-kantoor komen appartementen. Daarvoor ligt een aanvraag bij de Raad van State. Het stadskantoor, het oude belastingkantoor, het naastgelegen gebouw en de parkeergarages zijn inmiddels allemaal eigendom van de gemeente. Op die manier houdt de gemeente de regie in handen, in plaats van afhankelijk te zijn van projectontwikkelaars. Het stadskantoor wordt afgebroken. Daar komen huizen. Waar het nieuwe stadskantoor komt, is nog niet bekend. Publieksfuncties en werkplekken voor ambtenaren worden mogelijk verspreid over meerdere locaties.

Het nieuwe stadskantoor staat er waarschijnlijk pas in 2024. De gehele herinrichting van het gebied gaat zeker tien tot vijftien jaar duren. Ook daarom worden activiteiten, zoals een Spuisafari, georganiseerd. de gemeente wil bij bewoners draagvlak creëren en vasthouden gedurende de werkzaamheden.

Meest gelezen

Man probeert vogel te pakken, valt uit boom en overlijdt

Annelot Bezemer | 24 sep 2022 11:43

VVD: Onderzoek overlast asielzoekers

Ruud Elmendorp | 20 sep 2022 17:06

Lees ook

Aantal IC-bedden Albert Schweitzer ziekenhuis blijft onveranderd tot na lockdown

Hoewel het aantal opnames van coronapatiënten in het Albert Schweitzer ziekenhuis iets afvlakt, bli...

Dordrecht zet in op maatschappelijk betrokken ondernemen, dít bedrijf doet dat al

Met het actieprogramma 'Ondernemen met Impact' wil de gemeente Dordrecht ondernemers stimuleren zich...

Dominantie in het veld gaat wielrenster Lucinda Brand niet vervelen

Het jaar 2021 stond voor wielrenster Lucinda Brand in het teken van winnen. Heel veel winnen. De ene...

Gevonden! Dit is de nieuwe barista van Het Vogelnest

Het Vogelnest zocht de afgelopen weken hard naar een nieuwe barista. Julia Teekens - bekend van het ...

Gezocht: Muzikanten voor het ToBe Solistenconcours

Muzikanten uit de regio kunnen zich vanaf nu aanmelden voor het ToBe Solistenconcours. De achtste ed...

Coronacijfers lopen ondanks lockdown toch weer op

Na een maand van dalende cijfers, stijgen ook in Dordrecht de besmettingen weer. Dat blijkt uit de d...