Dordrecht, Netherlands

Verdachte potloodventen weer vrij

De man van 51 die wordt verdacht van twee aanrandingen en vier gevallen van potloodventen is onmiddellijk in vrijheid gesteld. Dat heeft de rechtbank in Dordrecht dinsdagmiddag besloten, schrijft rijnmond.nl. De man heeft achtenhalve maand vast gezeten.
Peter Tromp | 8 februari 2017 10:04 | Aangepast op 8 februari 2017 10:04
"Als al bewezen kan worden, wat mijn cliënt verweten wordt, dan is het zeer de vraag of de straf hoger zal uitvallen dan de tijd dat hij al vast zit", zegt advocaat Marcel Smit. Niet alleen om die reden eiste hij dinsdagmiddag onmiddellijke invrijheidstelling.

"De inhoudelijke behandeling van de zaak is weer uitgesteld, dus zou mijn cliënt nog langer vast zitten. Bovendien is er niet veel bewijs in deze zaak. Van de acht slachtoffers is er één die mijn cliënt als dader zegt te herkennen", aldus Smit.

Foto's

Bij een pro-forma zitting in juni werd al duidelijk, dat drie slachtoffers bij het bekijken van foto's niet de verdachte herkenden. Om die reden werd toen gevraagd om alle slachtoffers te vragen of ze uit een serie foto's die van de verdachte konden halen'

Ondanks verzet van de officier van justitie wees de rechtbank dat verzoek toe, met als resultaat dat één van hen tot herkenning kwam. "Vreemd", zegt Smit, "omdat enkelen van hen zeiden dat ze hem recht in het gezicht hadden gezien en hem zeker zouden herkennen."

Aanrandingen

De twee aanrandingen en vier gevallen, waarin de dader z'n geslachtsdeel toonde, vonden plaats op en nabij de Zwijndrechtse Brug, in de periode van 9 tot en met 23 mei.

Een zogenoemde lok-agente zorgde voor de arrestatie van de 51-jarige verdachte. De man maakte smakkende zoen-geluiden - die ook andere slachtoffers hoorden - en dat was aanleiding om hem aan te houden.

Op zijn mobieltje werden foto's van dierenporno aangetroffen. De man verklaarde daarover, dat hij niet wist dat die er op stonden, omdat hij de telefoon van iemand anders had gekocht. De rechtszaak tegen de man wordt inhoudelijk behandeld op 23 maart.


Kijk hier het bericht van zijn aanhoudingen:

Lees ook

FC Dordrecht heeft veel geduld in ijskoud Oss, maar wint wel

FC Dordrecht heeft zondagmiddag weer eens een overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. In ...

Slachtoffer dodelijk ongeluk herdacht met witte fiets aan Oranjelaan

Een zestigjarige fietser overleed twee weken geleden nadat de man was aangereden door een auto. Op d...

Binnenkort verbod op de smaken in vapes

Het is een steeds groter wordend probleem onder jongeren: vapen. Maar waardoor komt dat? Mogelijk do...

Ruim 11.000 euro voor nieuw speelveld dierenasiel Louterbloemen

24-uur lang werd er onafgebroken op hometrainers gefietst. Op die manier zamelden medewerkers van he...

Niet blij met je kerstpakket? Het kan (bijna) altijd erger

Een kapotte kerstbal als kerstgeschenk, of een kerstpakket gevuld met slechts een bidon, een fietsru...

Het gezin van Tattoo Mick en de Oekraïense Iryna en Alisa blikken terug op rumoerig jaar

Tattoo Mick en zijn gezin werden het afgelopen jaar gevolgd door het NOS. Samen met zijn vrouw beslo...