Dordrecht, Netherlands

Vernieuwing en uitbreiding station Dordrecht Zuid

Nieuw ontwerp station Dordrecht Zuid Royal HaskoningDHV
Station Dordrecht Zuid is op dit moment alleen bereikbaar per trap. Rolstoel- en rollatorgebruikers, mensen met kinderwagens en reizigers die hun fiets willen meenemen kunnen de perrons niet makkelijk bereiken. In 2023 komt aan deze situatie een einde en wordt het station vernieuwd: Reizigers kunnen dan per lift het perron op.
Vivian Rutte | 29 april 2022 12:51 | Aangepast op 29 april 2022 12:51
Ook komen de perrons op gelijke hoogte met de treinvloer voor een drempelloze instap, laat ProRail weten. “Hiermee komt het gezamenlijke doel van de overheid en ProRail om in 2030 alle stations zelfstandig toegankelijk te maken weer een stapje dichterbij.”

“Steeds meer mensen komen met de fiets naar het station om vervolgens verder te reizen met de trein. Daarom breiden we in samenwerking met de gemeente Dordrecht het aantal fietsparkeerplekken uit met 100 plekken,” zegt ProRail verder.

Daarnaast worden de perrons vernieuwd door onder andere de perronplaten te vervangen, vernieuwen en verbreden zij vijf bovenleidingsportalen op de perrons en wordt er nieuw meubilair geplaatst.

Hieronder kun je kijken hoe het nieuwe station Dordrecht Zuid er uiteindelijk uit komt te zien.

Lees ook

Fietsenstalling Dordrecht Centraal wisselt van exploitant

Wie een abonnement heeft op de fietsenstalling bij Dordrecht Centraal, moet even opletten. De NS roe...