Dordrecht, Netherlands

Vertoningen speciale Biesboschfilm razendsnel ‘uitverkocht’

Er is veel belangstelling voor de filmvertoningen van ‘De Biesbosch door arendsogen’. De korte documentaire over natuurgebied de Biesbosch gaat vrijdag in première, maar alle kaarten voor deze en andere gratis voorstellingen en lezingen door boswachter Harm Blom zijn uitverkocht. “Alleen in Made is nog plek.”
Redactie RTV Dordrecht | 23 mei 2024 11:17 | Aangepast op 23 mei 2024 11:17
“We hebben er niet heel veel ruchtbaarheid aan gegeven, maar toch weten de mensen razendsnel kaartjes te bemachtigen”, vertelt de boswachter. “Komende vrijdag komt twee keer zestig man af op de openingsvoorstellingen in het Biesbosch Museum en een week later in het Dordtse Biesboschcentrum zijn alle vijftig plaatsen bezet.”

30 jaar Biesbosch
De natuurfilm is bedacht en geregisseerd door Harm Blom zelf, met hulp van collega boswachters, natuurfilmer Roel Diepstraten en onderzoeksbureau Ecoresult. Hij komt uit ter ere van het dertig jarig jubileum van het Nationaal Park.

“We willen laten zien hoe mooi, maar ook hoe belangrijk dit natuurgebied is voor vele soorten planten en dieren. Een heel bijzonder systeem op een cruciale plek in het Deltagebied”, gaat Blom verder. “We proberen met deze korte film de rijkdom van dit gebied bij de kijker over te brengen en een stukje trots op dit gebied achter te laten.”


De laatste filmvertoning waar nog gratis kaartjes voor te krijgen zijn is die in de Bernarduskerk in Made op 8 juni. “Daar kunnen we in totaal 250 gasten kwijt”, aldus Blom. Aanmelden voor die voorstelling, inclusief lezing kan via deze website van Staatsbosbeheer. Later is de film ook via YouTube gratis te bekijken.

Benieuwd naar de film? Bekijk dan ook onderstaande beelden:

Lees meer over:

Biesbosh|