Dordrecht, Netherlands

Vloeren Sportboulevard en Palet onderzocht op veiligheid

In Dordrecht zijn mogelijk bij vier gebouwen de vloeren niet veilig. Dat blijkt uit een eerste onderzoek door de Omgevingsdienst. Het gaat in ieder geval om de Sportboulevard en multifunctioneel centrum Palet in Stadspolders. De gemeente wil niet zeggen bij welke gebouwen de vloeren nog meer verder onderzocht moeten worden.
Peter Tromp | 23 oktober 2017 17:59 | Aangepast op 23 oktober 2017 17:59
Het Rijk droeg gemeentes op mogelijke zwakke vloeren te inventariseren. Dat moest, nadat eerder dit jaar een in aanbouw zijnde parkeergarage instortte bij het vliegveld in Eindhoven. Alle gebouwen met soortgelijke “lichtgewicht”-vloeren moeten worden onderzocht op veiligheid.

De Omgevingsdienst heeft een eerste onderzoek afgerond. Daaruit blijkt dat bij vier gebouwen in Dordrecht de vloeren mogelijk niet veilig zijn. Volgens gemeentelijk woordvoerder Mark Benjamin betekent dat niet dat de vloeren op instorten staan, maar hoe veilig of onveilig ze zijn, kan hij ook niet zeggen: “Dat moet verder onderzoek uitwijzen”, zegt hij, “Onderzoek dat de eigenaren van de gebouwen zelf moeten laten uitvoeren. Dat kan betekenen dat ze vloeren open moeten maken.”

Bij de parkeergarage in Eindhoven zijn zogenoemde Bubbledeck-vloeren gebruikt. Die bestaan uit een dunne betonnen plaat met daarop holle plastic bollen. De ruimtes tussen die bollen worden opgevuld met beton. Op deze manier is tot de helft minder beton nodig dan bij een “ouderwetse vloer”. De vloeren zijn lichter en, omdat er minder beton nodig is, is er minder energie nodig om ze te maken.

De vloeren bij de parkeergarage zouden zijn bezweken, doordat de aanhechting op de muren niet juist zou zijn uitgevoerd. De leverancier noemt haar vloeren wel veilig. Overigens moeten in Nederland ziet alleen Bubbledeck-vloeren worden onderzocht. Ook andere vloeren die lichter zijn in uitvoering worden geïnventariseerd.

Lees ook

Spectaculaire beelden: storm Eunice raast over de Oude Maas

Storm Eunice heeft vrijdag voor veel schade gezorgd in en om Dordrecht. Vanaf ongeveer 15:00 uur gin...

Overval mislukt door vluchtende caissière

Bij de Albert Heijn in winkelcentrum Bieshof heeft afgelopen maandagavond een overval plaatsgevonden...

Oekraïense vlag wappert bovenop Stadhuis

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Oekraïne heeft ook de gemeente Dordrecht een blauw-gele vl...

FC Dordrecht loopt zege op De Graafschap mis door blunderende scheidsrechter Kooij: 2-2

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het duel met De Graafschap. De Dordtenaren...

Tweede boosterprik voor zeventigplussers en kwetsbaren vanaf 4 maart in onze regio

De GGD Zuid-Holland Zuid begint vrijdag met het vaccineren van zeventigplussers en mensen met een kw...

Aangifte van aanranding tegen oud-topman Albert Schweitzer Ziekenhuis

Een medewerkster van het Albert Schweitzer Ziekenhuis heeft 22 februari aangifte van aanranding geda...