Dordrecht, Netherlands

Vloeren Sportboulevard en Palet onderzocht op veiligheid

In Dordrecht zijn mogelijk bij vier gebouwen de vloeren niet veilig. Dat blijkt uit een eerste onderzoek door de Omgevingsdienst. Het gaat in ieder geval om de Sportboulevard en multifunctioneel centrum Palet in Stadspolders. De gemeente wil niet zeggen bij welke gebouwen de vloeren nog meer verder onderzocht moeten worden.
Peter Tromp | 23 oktober 2017 17:59 | Aangepast op 23 oktober 2017 17:59
Het Rijk droeg gemeentes op mogelijke zwakke vloeren te inventariseren. Dat moest, nadat eerder dit jaar een in aanbouw zijnde parkeergarage instortte bij het vliegveld in Eindhoven. Alle gebouwen met soortgelijke “lichtgewicht”-vloeren moeten worden onderzocht op veiligheid.

De Omgevingsdienst heeft een eerste onderzoek afgerond. Daaruit blijkt dat bij vier gebouwen in Dordrecht de vloeren mogelijk niet veilig zijn. Volgens gemeentelijk woordvoerder Mark Benjamin betekent dat niet dat de vloeren op instorten staan, maar hoe veilig of onveilig ze zijn, kan hij ook niet zeggen: “Dat moet verder onderzoek uitwijzen”, zegt hij, “Onderzoek dat de eigenaren van de gebouwen zelf moeten laten uitvoeren. Dat kan betekenen dat ze vloeren open moeten maken.”

Bij de parkeergarage in Eindhoven zijn zogenoemde Bubbledeck-vloeren gebruikt. Die bestaan uit een dunne betonnen plaat met daarop holle plastic bollen. De ruimtes tussen die bollen worden opgevuld met beton. Op deze manier is tot de helft minder beton nodig dan bij een “ouderwetse vloer”. De vloeren zijn lichter en, omdat er minder beton nodig is, is er minder energie nodig om ze te maken.

De vloeren bij de parkeergarage zouden zijn bezweken, doordat de aanhechting op de muren niet juist zou zijn uitgevoerd. De leverancier noemt haar vloeren wel veilig. Overigens moeten in Nederland ziet alleen Bubbledeck-vloeren worden onderzocht. Ook andere vloeren die lichter zijn in uitvoering worden geïnventariseerd.

Lees ook

De toekomst van de Dordtse cultuur: volg hier het debat

Wat moet er de komende jaren veranderen op het gebied van cultuur in onze stad en welke rol kan de p...

Nieuwbouw Amstelwijck van start

Na de sloop van het oude Refaja-ziekenhuis is het nu dan eindelijk zover: de eerste paal van de nieu...

Keeper Liam Bossin gaat mee in stijgende lijn FC Dordrech

Na een dramatisch 2021 heeft FC Dordrecht de stijgende lijn ingezet. De club heeft van stijf onderaa...

Dit moet er de komende jaren beter in Dubbeldam: 'Maak het Damplein verkeersveiliger'

De gemeenteraadsverkiezingen staan weer voor de deur. In deze tijd is er veel aandacht voor politici...

‘Politiek, hier moeten jullie mee aan de slag!’

De FNV, de grootste Nederlandse vakbond, was afgelopen zaterdag neergestreken in de Dordtse binnenst...

Man om het leven gekomen bij werkzaamheden N3

Tijdens werkzaamheden naast de N3 is woensdagochtend een man om het leven gekomen, dat bevestigt de ...