Dordrecht, Netherlands

Weer een tussenjaar voor FC Dordrecht? 'Nee, maar niet wat deze club verdient'

Sahverdi Cetin (tweede van rechts) scoorde tegen TOP Oss de 1-0 René Kamps
Zeventiende, negentiende, twintigste, zeventiende en dit seizoen achttiende. Welke lichtpuntjes er bij FC Dordrecht ook te vinden zijn, de club eindigde in de afgelopen vijf jaar telkens bij de onderste vier in de Keuken Kampioen Divisie. Toch wil trainer Michele Santoni niet spreken van - opnieuw - een tussenjaar. "Maar het is niet geworden wat deze club verdient."
Corrado Francke | 20 mei 2023 09:38 | Aangepast op 20 mei 2023 09:38
"Na een tussenjaar ga je opnieuw beginnen, wij gaan gewoon verder met ons sportieve plan", licht Santoni toe. "Er zijn ondanks de fouten mooie dingen uitgekomen, maar we zijn tegen dingen aangelopen waar we niet op konden anticiperen", hint Santoni op onder meer het vertrek van Aliou Baldé naar Zwitserland afgelopen winter.

Glas halfvol
Conclusie: ook na afloop van de seizoensafsluiter, een 2-2 tegen directe concurrent TOP Oss in het eerste klimaatneutrale duel, is het glas van Santoni halfvol. De Italiaanse oefenmeester haalt richting volgend seizoen ook hoop uit de aanstaande samenwerking met Feyenoord. "In twee seizoenen gaan we misschien acht spelers verkopen, dat betekent dat we goed aan het werk zijn. Dat heeft er ook toe geleid dat we hier in de buurt iemand wakker hebben geschud die ons wil helpen om het beter te doen."

Ook zag Santoni in de laatste wedstrijden "stappen waar we volgend seizoen naartoe willen", al was dat niet altijd aan het resultaat te zien.
Het duel was tevens de eerste klimaatneutrale wedstrijd in het betaalde voetbal René Kamps
Een van de spelers die deze zomer FC Dordrecht verlaat, is doelman Liam Bossin, die in veel wedstrijden dit seizoen de ploeg met talloze fraaie reddingen op de been hield. "Ik heb een goed seizoen gehad, alleen Heracles-uit (8-1 nederlaag, red) was een nachtmerrie."

'Wil nu echt die stap maken'
De Belgische Ier geeft na zijn honderdste duel in het betaalde voetbal aan dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. "Ik denk dat iedereen weet dat ik hogerop kan spelen, ik wil nu echt die stap maken."

Bossin hoopt graag in Nederland te blijven, "want ik voel me erg goed hier, dat heb ik al 110 keer gezegd", en solliciteert daarmee nadrukkelijk naar een plekje in de eredivisie.

Eerste training: 26 juni
Na een vakantie van zo'n vijf weken beginnen de Schapenkoppen op maandag 26 juni aan de eerste training in voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op zaterdag 1 juli is, in en tegen Alblasserdam, de eerste oefenwedstrijd.

"We moeten zo goed als elke positie versterken", geeft Santoni aan. De club neemt afscheid van Samuele Longo, Alessio Miceli, Toine van Huizen, Mauro Savastano en Ruggero Mannes. Of Jop van der Avert komend jaar nog voor FC Dordrecht speelt, is nog een vraagteken. Naast Bossin is ook het vertrek van Anouar El Azzouzi en Jari Schuurman aannemelijk. Dat geldt ook voor Mathis Suray, al is de vertrekwens van de Belg ietsje bescheidener.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Lintjesregen 2024: deze Dordtenaren kregen een koninklijke onderscheiding

Marjolein Vos | Corrado Francke | 26 apr 2024 13:00

Lees ook

FC Dordrecht knokt zich bij Cambuur naar spectaculaire puntendeling

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een verdiend punt overgehouden aan de reis naar SC Cambuur. De ploeg...

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...