Dordrecht, Netherlands

Weer nieuwe plannen Kromhout

Bruil Projectontwikkeling II Ede B.V. heeft opnieuw bouwplannen ontwikkeld voor de Kromhout 43-79. Met eerdere plannen, met een parkeergarage met daarop een appartementencomplex, werd uiteindelijk in 2013, door de gemeenteraad niet ingestemd. Ook over een alternatief bouwplan met een parkeergarage is geen overeenstemming bereikt. In het nieuwe bouwplan wordt er uitgegaan van 41 appartementen voor verhuur en verkoop zonder parkeergarage.
Alka Goos | 18 januari 2017 10:35 | Aangepast op 18 januari 2017 10:35
Bruil Projectontwikkeling II Ede B.V. heeft opnieuw bouwplannen ontwikkeld voor de Kromhout 43-79. Met de eerdere plannen, een parkeergarage met daarop een appartementencomplex, werd uiteindelijk in 2013 door de gemeenteraad niet ingestemd. Ook over een alternatief bouwplan met een parkeergarage is geen overeenstemming bereikt. In het nieuwe bouwplan wordt er uitgegaan van 41 appartementen voor verhuur en verkoop zonder parkeergarage.

De nieuwe bouwplannen zijn gebaseerd op het huidige bestemmingsplan en in hoofdlijnen afgestemd met de gemeente. Daarbij is volgens de B.V. rekening gehouden met de ligging binnen het beschermd stadsgezicht en het behoud van de karakteristieke schoorsteen op het terrein.

De aanwezige bebouwing zal in de plannen worden verwijderd en op het terrein Kromhout 17, aan de achterzijde van Kromhout 43-79, is het parkeren gepland. De loods zal eveneens moeten wijken.

Informatiemiddag en -avond

Het bouwplan is een voorlopig ontwerp en kan inmiddels beoordeeld worden door de Welstands- en Monumentencommissie. Hiervoor worden bewoners en omwonenden gehoord over het plan middels een informatiemiddag en -avond. Die zal plaatsvinden op 25 januari tussen 17.00 en 20.00 uur in de molen Kyck over den Dyck aan de Noordendijk 144. Het plan kan dan bekeken worden op tekeningen en perspectiefschetsen en de ontwikkelaar en architect zijn aanwezig voor eventuele vragen. Aan de hand van de vragen en opmerkingen wordt bezien of de plannen aangepast worden voordat ze naar de commissie gaan.

Verwacht wordt dat de aanvraag van een omgevingsvergunning in het tweede kwartaal dit jaar zal plaatsvinden. De uitvoering kan dan in het vierde kwartaal dit jaar aanvangen.

Domper

Voor een aantal van de bewoners van Kromhout 43-79 zijn de plannen een domper. Zij hebben geen zicht op nieuwe woonruimte. Ook de weggeefwinkel, die op deze locatie gevestigd is, zal een nieuw onderkomen moeten vinden.

Lees ook

Chaos en enorme rij bij Dordtse vaccinatielocatie

Er staat maandagmiddag een lange rij bij de priklocatie in Dordrecht. De GGD roept de mensen op niet...

Wederom daling aantal coronabesmettingen

In de afgelopen week kregen 550 mensen uit Dordrecht te horen dat hun coronatest bij de GGD positief...

Voormalig SP-lid Ineke Jager op jacht naar zetel bij Beter Voor Dordt

Op de kandidatenlijst van Beter Voor Dordt prijkt een opvallende naam: die van Ineke Jager, op plek ...

Overlast winkelcentrum Bieshof: bankjes ingeruild voor mobiele camera

Toen winkelcentrum Bieshof in Stadspolders werd verbouwd, zijn er nieuwe bankjes bijgekomen. Dat lee...

Gedroomd van de eredivisie, nu aanvoerder van KKD-hekkensluiter Dordrecht: Toine van Huizen blikt terug op bewogen jaar

Het jaar 2021 afsluiten op een mooie plek in de eredivisie met De Graafschap. Het was een reële dro...

Basisscholen weer open na kerstvakantie

Goed nieuws voor ouders met kinderen in het primair onderwijs. De scholen mogen na de kerstvakantie ...