Dordrecht, Netherlands

Weer nieuwe plannen Kromhout

Bruil Projectontwikkeling II Ede B.V. heeft opnieuw bouwplannen ontwikkeld voor de Kromhout 43-79. Met eerdere plannen, met een parkeergarage met daarop een appartementencomplex, werd uiteindelijk in 2013, door de gemeenteraad niet ingestemd. Ook over een alternatief bouwplan met een parkeergarage is geen overeenstemming bereikt. In het nieuwe bouwplan wordt er uitgegaan van 41 appartementen voor verhuur en verkoop zonder parkeergarage.
Alka Goos | 18 januari 2017 10:35 | Aangepast op 18 januari 2017 10:35
Bruil Projectontwikkeling II Ede B.V. heeft opnieuw bouwplannen ontwikkeld voor de Kromhout 43-79. Met de eerdere plannen, een parkeergarage met daarop een appartementencomplex, werd uiteindelijk in 2013 door de gemeenteraad niet ingestemd. Ook over een alternatief bouwplan met een parkeergarage is geen overeenstemming bereikt. In het nieuwe bouwplan wordt er uitgegaan van 41 appartementen voor verhuur en verkoop zonder parkeergarage.

De nieuwe bouwplannen zijn gebaseerd op het huidige bestemmingsplan en in hoofdlijnen afgestemd met de gemeente. Daarbij is volgens de B.V. rekening gehouden met de ligging binnen het beschermd stadsgezicht en het behoud van de karakteristieke schoorsteen op het terrein.

De aanwezige bebouwing zal in de plannen worden verwijderd en op het terrein Kromhout 17, aan de achterzijde van Kromhout 43-79, is het parkeren gepland. De loods zal eveneens moeten wijken.

Informatiemiddag en -avond

Het bouwplan is een voorlopig ontwerp en kan inmiddels beoordeeld worden door de Welstands- en Monumentencommissie. Hiervoor worden bewoners en omwonenden gehoord over het plan middels een informatiemiddag en -avond. Die zal plaatsvinden op 25 januari tussen 17.00 en 20.00 uur in de molen Kyck over den Dyck aan de Noordendijk 144. Het plan kan dan bekeken worden op tekeningen en perspectiefschetsen en de ontwikkelaar en architect zijn aanwezig voor eventuele vragen. Aan de hand van de vragen en opmerkingen wordt bezien of de plannen aangepast worden voordat ze naar de commissie gaan.

Verwacht wordt dat de aanvraag van een omgevingsvergunning in het tweede kwartaal dit jaar zal plaatsvinden. De uitvoering kan dan in het vierde kwartaal dit jaar aanvangen.

Domper

Voor een aantal van de bewoners van Kromhout 43-79 zijn de plannen een domper. Zij hebben geen zicht op nieuwe woonruimte. Ook de weggeefwinkel, die op deze locatie gevestigd is, zal een nieuw onderkomen moeten vinden.

Lees ook

Dordrecht start publiekscampagne tegen straatintimidatie: 'Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze stad'

De gemeente Dordrecht wil de overlast van (seksuele) straatintimidatie voorkomen en aanpakken. Samen...

Lerares Franciske is de beste online debater van Nederland: 'Ik kan hier wel mee terugkomen in de klas'

De razend spannende ontknoping van het NK Online Debatteren 2021 is afgelopen vrijdag gewonnen door ...

Overlast van geparkeerde treinen naast Crayensteynstraat is verleden tijd

Geparkeerde treinen op het spoor naast de Crayensteynstraat zijn vanaf de ingang met de nieuwe diens...

FC Dordrecht-middenvelder Baggerman (24) zet punt achter profcarrière

De profcarrière van FC Dordrecht-middenvelder Nikki Baggerman (24) komt tot een einde. Een gesprek ...

Petitie bijna 200.000 keer ondertekend: sport moet weer open

Lekker met een groep sporten of op je vereniging een potje voetballen zit er door de coronamaatregel...

Coronacijfers lopen ondanks lockdown toch weer op

Na een maand van dalende cijfers, stijgen ook in Dordrecht de besmettingen weer. Dat blijkt uit de d...