Dordrecht, Netherlands

Weer nieuwe plannen Kromhout

Bruil Projectontwikkeling II Ede B.V. heeft opnieuw bouwplannen ontwikkeld voor de Kromhout 43-79. Met eerdere plannen, met een parkeergarage met daarop een appartementencomplex, werd uiteindelijk in 2013, door de gemeenteraad niet ingestemd. Ook over een alternatief bouwplan met een parkeergarage is geen overeenstemming bereikt. In het nieuwe bouwplan wordt er uitgegaan van 41 appartementen voor verhuur en verkoop zonder parkeergarage.
Alka Goos | 18 januari 2017 10:35 | Aangepast op 18 januari 2017 10:35
Bruil Projectontwikkeling II Ede B.V. heeft opnieuw bouwplannen ontwikkeld voor de Kromhout 43-79. Met de eerdere plannen, een parkeergarage met daarop een appartementencomplex, werd uiteindelijk in 2013 door de gemeenteraad niet ingestemd. Ook over een alternatief bouwplan met een parkeergarage is geen overeenstemming bereikt. In het nieuwe bouwplan wordt er uitgegaan van 41 appartementen voor verhuur en verkoop zonder parkeergarage.

De nieuwe bouwplannen zijn gebaseerd op het huidige bestemmingsplan en in hoofdlijnen afgestemd met de gemeente. Daarbij is volgens de B.V. rekening gehouden met de ligging binnen het beschermd stadsgezicht en het behoud van de karakteristieke schoorsteen op het terrein.

De aanwezige bebouwing zal in de plannen worden verwijderd en op het terrein Kromhout 17, aan de achterzijde van Kromhout 43-79, is het parkeren gepland. De loods zal eveneens moeten wijken.

Informatiemiddag en -avond

Het bouwplan is een voorlopig ontwerp en kan inmiddels beoordeeld worden door de Welstands- en Monumentencommissie. Hiervoor worden bewoners en omwonenden gehoord over het plan middels een informatiemiddag en -avond. Die zal plaatsvinden op 25 januari tussen 17.00 en 20.00 uur in de molen Kyck over den Dyck aan de Noordendijk 144. Het plan kan dan bekeken worden op tekeningen en perspectiefschetsen en de ontwikkelaar en architect zijn aanwezig voor eventuele vragen. Aan de hand van de vragen en opmerkingen wordt bezien of de plannen aangepast worden voordat ze naar de commissie gaan.

Verwacht wordt dat de aanvraag van een omgevingsvergunning in het tweede kwartaal dit jaar zal plaatsvinden. De uitvoering kan dan in het vierde kwartaal dit jaar aanvangen.

Domper

Voor een aantal van de bewoners van Kromhout 43-79 zijn de plannen een domper. Zij hebben geen zicht op nieuwe woonruimte. Ook de weggeefwinkel, die op deze locatie gevestigd is, zal een nieuw onderkomen moeten vinden.

Lees ook

Dordtenaar (47) overleden bij woningbrand in Landgraaf

Een 47-jarige Dordtenaar is zaterdag overleden bij een woningbrand in de Limburgse plaats Landgraaf....

DeetosSnel weer terug op het tweede niveau: 'Beloning voor het harde werken'

Met een derbyzege verzekerde korfbalclub DeetosSnel/QLS zich van de titel én promotie naar het tweed...

FC Dordrecht klaart de klus bij MVV: play-offdeelname komt steeds dichterbij

De basis was er al, maar FC Dordrecht kon maandag dan eindelijk drie waardevolle punten bijschrijven...

Greenpeace doet aangifte tegen Chemours

De internationale milieuorganisatie Greenpeace heeft aangifte gedaan tegen Chemours en Tata Steel. R...

112-nieuws: twee aanrijdingen binnen 24 uur op Krispijnseweg

Op de Krispijnseweg in Dordrecht zijn dit weekend twee aanrijdingen binnen 24 uur geweest. Vrijdagav...

Maandelijkse sirene verdwijnt, maar minister houdt rekening met onze regio

Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet Radio Rijnmond aan. Als je de sirene hoort om klokslag ...