Dordrecht, Netherlands

Weer nieuwe plannen Kromhout

Bruil Projectontwikkeling II Ede B.V. heeft opnieuw bouwplannen ontwikkeld voor de Kromhout 43-79. Met eerdere plannen, met een parkeergarage met daarop een appartementencomplex, werd uiteindelijk in 2013, door de gemeenteraad niet ingestemd. Ook over een alternatief bouwplan met een parkeergarage is geen overeenstemming bereikt. In het nieuwe bouwplan wordt er uitgegaan van 41 appartementen voor verhuur en verkoop zonder parkeergarage.
Alka Goos | 18 januari 2017 10:35 | Aangepast op 18 januari 2017 10:35
Bruil Projectontwikkeling II Ede B.V. heeft opnieuw bouwplannen ontwikkeld voor de Kromhout 43-79. Met de eerdere plannen, een parkeergarage met daarop een appartementencomplex, werd uiteindelijk in 2013 door de gemeenteraad niet ingestemd. Ook over een alternatief bouwplan met een parkeergarage is geen overeenstemming bereikt. In het nieuwe bouwplan wordt er uitgegaan van 41 appartementen voor verhuur en verkoop zonder parkeergarage.

De nieuwe bouwplannen zijn gebaseerd op het huidige bestemmingsplan en in hoofdlijnen afgestemd met de gemeente. Daarbij is volgens de B.V. rekening gehouden met de ligging binnen het beschermd stadsgezicht en het behoud van de karakteristieke schoorsteen op het terrein.

De aanwezige bebouwing zal in de plannen worden verwijderd en op het terrein Kromhout 17, aan de achterzijde van Kromhout 43-79, is het parkeren gepland. De loods zal eveneens moeten wijken.

Informatiemiddag en -avond

Het bouwplan is een voorlopig ontwerp en kan inmiddels beoordeeld worden door de Welstands- en Monumentencommissie. Hiervoor worden bewoners en omwonenden gehoord over het plan middels een informatiemiddag en -avond. Die zal plaatsvinden op 25 januari tussen 17.00 en 20.00 uur in de molen Kyck over den Dyck aan de Noordendijk 144. Het plan kan dan bekeken worden op tekeningen en perspectiefschetsen en de ontwikkelaar en architect zijn aanwezig voor eventuele vragen. Aan de hand van de vragen en opmerkingen wordt bezien of de plannen aangepast worden voordat ze naar de commissie gaan.

Verwacht wordt dat de aanvraag van een omgevingsvergunning in het tweede kwartaal dit jaar zal plaatsvinden. De uitvoering kan dan in het vierde kwartaal dit jaar aanvangen.

Domper

Voor een aantal van de bewoners van Kromhout 43-79 zijn de plannen een domper. Zij hebben geen zicht op nieuwe woonruimte. Ook de weggeefwinkel, die op deze locatie gevestigd is, zal een nieuw onderkomen moeten vinden.

Meest gelezen

Man probeert vogel te pakken, valt uit boom en overlijdt

Annelot Bezemer | 24 sep 2022 11:43

VVD: Onderzoek overlast asielzoekers

Ruud Elmendorp | 20 sep 2022 17:06

Lees ook

Dordrecht schrapt Decemberdagen, Dwaalspoor gaat wel door

De kerstfestiviteiten in Dordrecht zijn vrijwel allemaal geschrapt in verband met de coronamaatregel...

Dordtse raad 'teleurgesteld' in Programma Sportparken: 'Veel te mager en onvolledig'

De Dordtse gemeenteraad - zowel de coalitie als oppositie - is niet tevreden met het Programma Sport...

Zoektocht naar mogelijke drenkeling

De hulpdiensten rukten zondagmiddag uit naar de Vreedonklaan omdat er mogelijk een persoon in het wa...

Oudste soldaat Olivier Bij de Vaate op 106-jarige leeftijd overleden

Olivier Bij de Vaate - die in mei 1940 op het eiland van Dordrecht tevergeefs vocht tegen de Duitse ...

Houden Dordtenaren zich aan het vuurwerkverbod?

Net als vorig jaar geldt er rond de jaarwisseling een vuurwerkverbod. Het kabinet heeft hiervoor gek...

Kolff over nieuwjaarsnacht: twee arrestaties en geen vuurwerkslachtoffers

Er zijn tijdens de jaarwisseling in de stad twee mensen opgepakt wegens het niet tonen van een legit...