Dordrecht, Netherlands

Woensdag op TV Dordrecht: Via Cultura Magazine

In het Via Cultura Magazine van deze week een interview met Remi Balistreri over ‘Ontdek Dordrecht’ en het verhaal van Erik Sep, een kunstenaar in de knel.
Dennis Koorevaar | 4 oktober 2023 15:15 | Aangepast op 4 oktober 2023 14:36
Remy Balistreri is geschiedenisleraar - hij geeft twee dagen per week les aan het Johan de Witt-gymnasium - en drijvende kracht achter ‘Ontdek Dordrecht’. Samen met Hallo Dordrecht deelt hij een sfeervolle winkel op de Voorstraat, het startpunt van prachtige stadswandelingen die worden verzorgd door een team van circa veertig stadsgidsen.

In een aflevering van Via Forza vertelt Balistreri aan Gert-Jan Kleinpaste over het succes van ‘Ontdek Dordrecht’, dat in vier jaar is uitgegroeid tot een vaste waarde in de Dordtse toeristenbranche en de vleugels heeft uitgeslagen buiten Dordt. Er worden inmiddels ook rondleidingen verzorgd op Kinderdijk en stadswandelingen in Gorinchem.

Het werk van ‘Ontdek Dordrecht’ gebeurt met veel passie en plezier en met een grote liefde voor de oudste stad van Holland, die niet alleen de toeristen en dagjesmensen, maar ook de gidsen zelf altijd blijft verrassen.

In een aflevering van ‘Blikken zonder blozen’ dit keer het verhaal van een kunstenaar in de knel: Erik Sep. Hij werkt en woont in een atelierruimte van 5,5 x 5,5 x 5,5 en noemt het zijn ‘doos’. Een Tiny House uit de tijd dat die term nog niet gangbaar was.

Erik staat netjes ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie, maar zijn atelier is dus ook zijn verblijfadres. Hij woont feitelijk illegaal, zoals wel meer kunstenaars. Erik leeft als een bohème, met een onregelmatig inkomen en onregelmatige werktijden. Een levensstijl die weinig zicht geeft op een rijtjeshuis of flat

Het Via Cultura Magazine, met deze week een interview met Remi Balistreri en een verhaal over woon-armoede, wordt deze woensdag vanaf 18.00 uur uitgezonden op TV Dordrecht, direct na het Nieuws.

Lees meer over:

Via Cultura|

Lees ook

Zondag op TV Dordrecht: Via Cultura over discriminatie op de arbeidsmarkt

Hoe groot is de kans dat een persoon met een niet-westerse achtergrond aan een baan komt in Dordrech...

Deze woensdag op TV Dordrecht: portretten over armoede en kunst

Deze woensdag zijn op TV Dordrecht twee portretten over armoede te zien uit een serie die Via Cultur...

Via Cultura vanuit en over de Popcentrale

Deze woensdag is op TV Dordrecht deel twee van de speciale uitzending van Via Cultura over de Popcen...

Woensdag op TV Dordrecht: Via Cultura Live over armoede in Zwijndrecht

Armoede is geen makkelijk onderwerp, maar het is een groot probleem in de Drechtsteden en daarom bel...

Woensdag op TV Dordrecht: Via Cultura Magazine

In het Via Cultura Magazine deze week aandacht voor autisme en een persoonlijk verhaal over armoede...

Armoede in Zwijndrecht centraal in nieuwe talkshows

Via Cultura gaat samen ATOS RTV, de lokale omroep van Zwijndrecht, de wijken om het te hebben over a...