Dordrecht, Netherlands

Zwaarbevochten zeges tellen ook voor FC Dordrecht: 'Het gaat nu puur om winnen'

Sprankelend was het niet, maar winnen deed FC Dordrecht maandagavond wel. Met de 0-1 zege bij Jong PSV nam de ploeg afscheid van meerdere vloeken en is deelname aan de play-offs wéér een stapje dichterbij. "We verdienen het, maar moeten nog minimaal zeven of acht wedstrijden vechten om ons rijk te rekenen", concludeert trainer Michele Santoni.
Corrado Francke | 27 februari 2024 13:58 | Aangepast op 27 februari 2024 13:58
Op De Herdgang ontbrak het lange tijd aan nauwkeurigheid in de afronding, maar de zevende seizoenstreffer van Shiloh 't Zand bezorgde FC Dordrecht tóch de volle buit. "Ik kreeg een mooie bal van Korede (Osundina, red.) en ik rond hem 'zakelijk' af, denk ik", beschrijft de middenvelder de beslissende treffer. "Jong PSV kreeg ook nog een paar kansen in de laatste minuten. Dat was even schrikken, maar we kwamen er goed mee weg."

'Hele goede marge'
Dat FC Dordrecht niet onfortuinlijk was, zag ook Santoni, die opnieuw de vechtlust van de ploeg prijst en blij is dat zijn ploeg weer eens een uitwedstrijd won. "In het verleden hadden we nul punten of één punt meegenomen, vandaag drie. Dat is soms ook wel lekker", aldus de Italiaanse oefenmeester.

Een terechte zege of niet: de ranglijst ziet er, met nog elf wedstrijden te gaan, steeds rooskleuriger uit voor FC Dordrecht. De ploeg heeft nu acht punten meer dan VVV-Venlo, dat op een tiende plek nét buiten de 'play-offzone' valt. Santoni: "Het is een hele goede marge, alleen nog te vroeg om aan te geven dat we er zijn."

Gouden wissels
In Eindhoven bekroonden de invallers zich tot gouden wissel: Osundina bediende met een fraaie actie 't Zand, die oog in oog met doelman Niek Schiks koel bleef. "Als je erin komt en je beslist de wedstrijd, is dat een fantastisch gevoel", aldus de matchwinner, die was teruggekeerd van een schorsing maar uit tactisch oogpunt op de bank begon.
De Feyenoord-huurling liet met het winnende doelpunt zien dat zijn aanvallende roots goed van pas kwamen. "Ik heb bij Feyenoord de meeste wedstrijden als linksbuiten gespeeld, maar ik denk niet dat dat mijn sterkste positie is. Dat zie je ook dit seizoen in de wedstrijden terug, dat ik gewoon op het middenveld hoor. Het was even wennen dit seizoen, maar ik denk dat ik het goed oppak."

Vormdip Kriwak
Waar 't Zand in alles vertrouwen uitstraalt, beleeft spits Rene Kriwak een duidelijke vormdip. Santoni neemt het voor hem op, maar gaat wel met de Oostenrijker in gesprek. "Dat binnen een seizoen iedere speler betere en mindere fases heeft, is logisch. Nu moet hij reageren, want ook Korede laat ook zien dat hij belangrijk is."

In de periodestand doet FC Dordrecht, zeker omdat concurrenten vrijdag punten verspeelden, ook goede zaken. De Schapenkoppen staan gedeeld eerste met FC Groningen (dat een wedstrijd minder speelde) en ADO (dat een veel beter doelsaldo heeft). Een periodetitel heeft het dus niet in eigen hand.

Zonder Bronkhorst tegen MVV
Vrijdag is MVV in Maastricht de volgende tegenstander. Ilias Bronkhorst is er dan in ieder geval niet bij: de rechtsback pakte tegen Jong PSV zijn vijfde gele kaart dit seizoen en is daarom geschorst. Léo Seydoux is hoogstwaarschijnlijk zijn vervanger.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

Supporters FC Dordrecht: 'Trots dat we dit hebben mogen meemaken'

Natuurlijk, bij iedere FC Dordrecht-fan komt de uitschakeling in de play-offs hard aan. Al kunnen ve...

FC Dordrecht kan domper met veel moeite relativeren: 'Ongelofelijk seizoen'

De promotiedroom van FC Dordrecht is zaterdag op pijnlijke wijze uiteen gespat. De 0-1 nederlaag teg...

Seizoen FC Dordrecht eindigt in mineur: FC Emmen slaat in de slotfase toe

De nacompetitie is voor FC Dordrecht vroeger dan gehoopt ten einde gekomen. FC Emmen sloeg zaterdagm...

10 jaar na promotie FC Dordrecht: hoofdrolspelers blikken terug op 'kippenvelmoment'

Voor iedereen die FC Dordrecht een warm hart toedraagt, is 18 mei 2014 een historische dag. Deze zat...

Mathis Suray, aanvoerder FC Dordrecht, vertrekt naar Go Ahead Eagles

FC Dordrecht-aanvoerder Mathis Suray maakt deze zomer de overstap naar Go Ahead Eagles. Bij de eredi...

FC Dordrecht morele winnaar bij FC Emmen: 'We weten hoe goed we thuis zijn'

"We hebben de eerste klappen uitgedeeld", concludeert trainer Michele Santoni na afloop van het 2-2 ...