Dordrecht, Netherlands

ZZP'er Marcel werkt door coronacrisis als teamleider bij de voedselbank: 'Echt superleuk!'

De Dordtse Voedselbank riep eind maart om hulp. Eten was er namelijk genoeg, maar teamleiders om het eten verantwoord te verdelen, ontbraken. De meeste teamleiders vielen namelijk in de kwetsbare doelgroep van het coronavirus en konden daarom niet ingezet worden. Gelukkig meldden zich na een oproep nieuwe teamleiders vanuit alle hoeken. Zoals Marcel.
Nynke Cuperus | 17 april 2020 13:47 | Aangepast op 17 april 2020 13:47
Marcel de Mutsert begon als slager en werkte later als ZZP'er in de levensmiddelenindustrie. Door de coronacrisis heeft hij minder werk en daardoor tijd over. Daarom besloot hij op de oproep van de voedselbank te reageren. Zijn kennis over voedselveiligheid waren ze bij de voedselbank erg blij mee, dus hij kon meteen aan de slag.


De voormalige slager werkt nu twee dagen per week bij de voedselbank. En dat bevalt hem wel.

"Ik vind het helpen van andere mensen en het organiseren gewoon superleuk!", zegt hij. Marcel zorgt er onder andere voor dat de andere vrijwilligers bij de voedselbank de spullen sorteren en in kratten doen. Wanneer de pakketten de volgende dag worden uitgegeven, ziet men meteen of er rundvlees, varkensvlees, kip of vis in een krat zit. Ook controleert Marcel of de verpakkingen van de binnengekomen producten heel zijn en wat de houdbaarheidsdata zijn.

Door de hulp van nieuwe teamleiders als Marcel, kan de voedselbank voorlopig blijven bestaan. Maar stel dat hij weer verder kan als ZZP'er, blijft hij zich dan nog inzetten voor de voedselbank? "Nou, ik moet heel eerlijk zeggen, ik heb het er thuis wel over gehad. Ik zou dat denk ik wel een middag per week blijven doen", zegt hij twijfelend. "Of een hele dag. Ja, ik moet kijken hoe ik dat in zou kunnen passen. Maar ik vind het echt leuk om te doen."

Meest gelezen

Tunnel deels dicht en lange file na botsing meerdere auto's en vrachtwagen

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 28 nov 2025 11:39

Lees ook

Wethouder door het stof voor openmaken kisten in grafkelders: 'Had nooit mogen gebeuren'

In de grafkelders van de Dordtse begraafplaats Essenhof zijn sinds 2013 kisten geopend terwijl de na...

Bewoners voelen zich onveilig na fataal ongeluk: ‘Het was wachten tot het misging’

Na het verkeersdrama dinsdagmiddag op de Dordtse Krispijnseweg gaat het de dag erna vooral over hard...

Voedselbank Dordrecht viert éénjarig bestaan met muurschildering en extra hulpverlening

De Dordtse voedselbank aan de Edisonstraat vierde woensdag haar éénjarig bestaan. Ter gelegenheid da...

Dodelijk ongeluk bij onbewaakte spoorwegovergang: risico's waren bekend

De veiligheidsrisico's bij de onbewaakte spoorwegovergang in het Brabantse Hooge Zwaluwe waren beken...

'Neem vrede met de wisselvalligheid van FC Dordrecht'

FC Dordrecht slikt de zesde nederlaag van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Op de Krommedij...

Deze horecaondernemer wint prestigieuze prijs: 'Ik ben ongelofelijk trots'

Alblasserdammer en horecabaas Bjorn van Dijl is tijdens de Entree Awards uitgeroepen tot Horecaonder...