Omwonenden bang voor overlast in Sterrenburg

16 oktober 2020 17:03

Bewoners rondom de Keplerweg zijn bang dat er door de aanwezigheid van diverse zorginstellingen in de buurt te veel overlast komt. Naast het Leger des Heils en Syndion komt er nu nog een instelling in de buurt, en dat vinden sommigen toch wat veel van het goede.

Bewoner Michel Peters ziet dat er de laatste tijd een stuk meer vervuiling in de wijk is: “Ik wil niet zeggen dat het door de zorginstellingen komt, maar er liggen steeds vaker blikken bier in onze brandpoorten en we hebben er wel steeds meer last van.” Zeker het laatste jaar holt het rondom de Keplerweg achteruit, zegt Michel.

Hoewel de buurtbewoners willen benadrukken dat ze zeker geen last hebben van alle instellingen, zijn ze er niet over te spreken dat er nu zonder overleg nog één of twee bijkomen. De maat is vol, zeggen zij: “Elke keer wordt het er weer doorgedouwd.”

De VVD trekt zich het lot van de bewoners rond de Keplerweg aan, en heeft vragen gesteld aan het College, zegt VVD-lid Harry Peeters: “We hebben gevraagd of dit is bekend is, en waarom dit niet echt is gecommuniceerd is naar de Gemeenteraad, en wat eraan te doen is.

Volgens de buurtbewoners en de VVD is er maar één oplossing: betere verspreiding van de instellingen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)