Presentatie Canon van Dordrecht afgelast vanwege coronacrisis

13 oktober 2020 12:40

Het Augustijnenhof heeft besloten om de presentatie van de Canon van Dordrecht niet door te laten gaan vanwege de situatie rondom het coronavirus. De presentatie was gepland op de Dag van de Geschiedenis op 31 oktober in het Hof. De Canon zal echter wel online komen op die dag.

De Canon van Dordrecht is een lijst met vijftig vensters die chronologisch een samenvatting geeft van de Dordtse geschiedenis. Op de website komen alle vijftig vensters te staan. De vensters zijn aangevuld met illustraties, filmmateriaal en literatuurlijsten. De Canon is voor zowel voor educatie, onderzoek als bezoekers van de stad interessant, laat het Augustijnenhof weten.

Van de vijftig vensters zijn er op dit moment 47 ingevuld. De overige drie vensters mogen worden gekozen door de Dordtenaren zelf. Er zijn vijf onderwerpen waar men uit kan kiezen om op te stemmen. Dit kan tot zondag 18 oktober.

In de loop van november verschijnt de Canon van Dordrecht in boekvorm. Het boek zal voor 7,95 euro te koop zijn bij het Augustijnenhof en de Dordtse boekwinkels.


RTV Dordrecht ging eerder langs bij de makers van de Canon van Dordrecht.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)