Rijexamens mogen weer, CBR doet oproep

24 februari 2021 17:59

Er kwam dinsdagavond tijdens een nieuwe persconferentie namens het demissionair kabinet ook goed nieuws voor rijscholen en iedereen die wil afrijden of aan lessen wil beginnen. Het mag namelijk weer. Voor het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) komt het goed uit omdat de wachtlijsten oplopen. Directeur Alexander Pechtold doet een oproep.

"We moeten er met zijn allen voor zorgen dat het slagingspercentage omhoog gaat bij examens. Ik zie het nog regelmatig gebeuren dat iemand is gezakt die maar gewoon even een gokje wilde wagen. Dan houd je plekken bezet voor mensen die misschien meer kans maken. Het slagingspercentage ligt nu rond de 50 procent," zegt Pechtold. Zijn oproep is gericht aan examenkandidaten in rijscholen. Volgens hem is er inmiddels een wachtlijst van 600.000 examens.


Wim de Munck van autorijschool De Munck, die onlangs nog zijn verhaal deed bij RTV Dordrecht over de crisistijden, is opgelucht. "We gaan eerst weer de kandidaten inplannen die al een examen hadden staan. Dat lijkt me logisch," zegt hij.

Pechtold vertelt hoe het CBR de achterstanden vanaf 3 maart probeert in te halen. "Onze medewerkers gaan overwerken. Daarnaast proberen we honderd nieuwe examinatoren op te leiden. Dat gaat nog wel een jaartje duren."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)