Schaatsen in Dordt al uit het vet

13 augustus 2019 10:32

Schaatsen midden in de zomer, in Dordrecht kan dat. Maandagzijn in de ijshal van de Sportboulevard de Dynamic Dordt Days begonnen. Twee weken lang kan iedereen meedoen. Het initiatief is van Kunstrijvereniging De Drechtsteden. Die biedt zowel beginners als grote talenten elke dag een oefenprogramma.

Aanwezige kinderen dromen al hardop over de Olympische Spelen. "Ze hebben er ook heel veel voor over. Niet alleen de toptalenten trainen nu elke dag, ook de beginners", zegt Marieke Kruithof. Ze is één van de trainster van de kunstrijvereniging.

De 6-jarige Valerio traint al een jaar: "Ik vind het gewoon leuk." Een meisje huilt stille tranen na een valpartij op het ijs, maar is een paar minuten later weer fanatiek aan het oefenen op de kleine schaatsvloer.

Op de grote vloer laten de jonge talenten hun kunsten zien. De 9-jarige Angel glijdt al zelfverzekerd van de ene naar de andere sprong: "Als ik ouder ben, wil ik naar de Olympische Spelen."
Ook de 13-jarige Julia spreekt dat onomwonden uit. Ze hoort al bij de internationale top, zegt haar trainer. "Wanneer ik zelf wist dat ik goed ben? Toen de drievoudige sprongen lukten!"

Schaatsliefhebbers, beginnend of gevorderd, kunnen zich voor de Dynamic Dordt Days nog aanmelden op de website van Kunstrijvereniging De Drechtsteden.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)