Sociale gamemiddag in de bibliotheek

31 juli 2020 17:05

In de Bibliotheek AanZet was vrijdagmiddag een speciale gamemiddag voor jongeren. De organisatie wil hiermee laten zien dat gamen niet verslavend en eenzaam hoeft te zijn.

Met het spel ‘Animal Crossing’, waarbij een eiland wordt opgebouwd, werden de bezoekers uitgenodigd om met elkaar te gamen in de bibliotheek. De gamemiddag werd tevens online gestreamd, om zo nog meer mensen te bereiken. Organisator Cristian van Rubii Games legt uit: “Juist door deze middag in de bibliotheek willen we laten zien dat gamen iets is dat je samen met iedereen kan doen. Met je oma, je buurman of met je kinderen. Daarom betrekken we ook de bibliotheek erbij, want het imago dat boeken misschien oubollig zijn doorbreken we nu door het digitale aspect van het gamen.”

In de bibliotheek waren zo’n 20 mensen aanwezig. Het warme weer was voor hen juist een reden om binnen in de koelte te gaan gamen, en ze zijn erg enthousiast over de organisatie van deze middag, zegt bezoeker Thomas: “Het is echt anders om in dezelfde ruimte met mensen te zitten als je een game doet, want je kan tussendoor even kletsen. Dat is leuker en socialer.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)