Start project statushouders in de zorg

08 maart 2018 14:23

Een nieuw instroomproject moet minstens 24 statushouders begeleiden naar een MBO-diploma in de zorg. Bij de start van dit project op 13 maart wordt een convenant ondertekend voor de samenwerking tussen een groot aantal deelnemers, waaronder werkgevers in de zorg, de Drechtstedengemeenten, de sociale dienst en onderwijsinstellingen. De projectleider is Calibris Advies.

Een nieuw instroomproject moet minstens 24 statushouders begeleiden naar een MBO-diploma in de zorg. Bij de start van dit project op 13 maart wordt bij De Sterrenlanden een convenant ondertekend voor de samenwerking tussen een groot aantal deelnemers, waaronder werkgevers in de zorg, de Drechtstedengemeenten, de sociale dienst en onderwijsinstellingen. De projectleider is Calibris Advies.
Het project ‘Van navigeren naar integreren’ houdt een periode in van 10 maanden, waarin via stages wordt onderzocht hoe goed een carrière in de zorg bij de deelnemers past. Bovendien wordt een intensief traject gestart op het gebied van taal en kennis van de Nederlandse arbeidsverhoudingen. Zo moeten tenminste drie groepen van acht mensen worden voorbereid op de start van een BBL-opleiding (leren naast werk) in februari 2019. De deelnemers worden gedurende het hele traject begeleid door coaches en werkbegeleiders.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)