Tentoonstelling in teken van gevluchtte lhbti'ers

14 maart 2019 16:39

De komende twee weken zijn in Dordt foto's en beelden van gips en glas te zien van lhbti-asielzoekers die naar Nederland vluchtten. Zij vormen samen met de documentaire I am gay and muslim de tentoonstelling No land for love.

De kunst is te zien in het pand op de Spuiboulevard 4, waar voorheen de ANWB zat. Daar staan onder andere vijftien gipsen beelden van de hand van Marcel Joosen. Die maakte hij van Afrikaanse asielzoekers uit het AZC in Grave. Een beeld van een lege capuchon in de kleuren van Afrika springt er in dat geheel uit.

"De jongen die ik namaakte zou komen met de bus", legt Joosen uit. "Het was toen winter, rond de kerstmis. Ik kende de jongen nog niet zo goed, dus ik ga hem zoeken in het donker, het was ook nog mistig. Toen zag in de verte alleen maar een capuchon, in het donker viel zijn gezicht weg en kwam ik op het idee om deze anonieme Afrikaan te maken."

De expositie is onderdeel van de Roze Ode aan de Synode: vrijdag vindt in de Grote Kerk een congres plaats over de verhouding tussen religieuze instellingen en LHBTI'ers. De tentoonstelling is tot en met 24 maart te bezichtigen.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)