Vechtpartij op Leerpark loopt met sisser af

13 oktober 2021 15:05

“Het gebeurt wel vaker”, zegt directeur Lucien Verhoef van het Insula College op het leerpark. Het was weer raak woensdagmiddag op de scholengemeenschap. Een onbevoegde liep het hoofdgebouw op het Leerpak naar binnen, maar tijdens het naar buiten begeleiden ging het mis.

Volgens Lucian gebeurt het wel vaker dat een onbevoegde het gebouw binnenloopt, maar dan loopt het niet uit de hand. “Ze willen dan bijvoorbeeld iets afleveren aan een leerling, maar dat kan niet. Degene is gewoon als onbevoegde in het gebouw.” Volgens Lucien kan er niet veel gedaan worden, behalve zo’n iemand naar buiten begeleiden.

“Deze keer gebeurde dat dus ook. Terwijl de broer van een leerling van het Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege door de conciërge naar buiten werd begeleid, begon hij om zich heen te slaan. Daarbij raakte één conciërge gewond aan zijn hoofd.” Uiteindelijk was de politie aanwezig om het gevecht te stoppen. De conciërge is onderzocht door een ambulancebroeder. “Gelukkig is het incident met een sisser afgelopen”, zegt Verhoef. “We hopen dat het niet nog een keer gebeurt.”

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)