Vijfde bedrijf voor Distripark Dordrecht

21 juli 2021 14:58

Fastenal vestigt zich op het Distripark Dordrecht. Het is al de vijfde onderneming, die neerstrijkt op het nieuwe logistieke bedrijventerrein, dat ook wel Dordtse Kil 4 genoemd wordt. Fastenal creëert hier 50 arbeidsplaatsen

De groothandel in industriële en bouwmaterialen neemt 5.000 vierkante meter bedrijfsruimte, 670 vierkante meter kantoor en 39 parkeerplaatsen in gebruik. Het Distripark, ingeklemd tussen de rivier, Rijksstraatweg en Wieldrechtse Zeedijk, telt in totaal 22.000 vierkante meter.

Eerder werd bekend dat Crocs, Elcee, LGI Nederland en Dylan Steel Solutions zich hier vestigen. Er wordt op het terrein volop gebouwd. Op de daken komen zonnepanelen. Het bedrijventerrein ontwikkelt zich als banenmotor. Van de 4000 banen, die Dordt tussen 2018 en 2022 wil scheppen, komen er zo’n 1200 op het conto van de eerste fase van ontwikkeling van het Distripark.

Het nieuwe bedrijventerrein dankt z’n populariteit aan een eigen verbinding naar de A16, met aansluiting op de N3 en de A15, Daarmee is Distripark Dordrecht een uitstekende uitvalsbasis naar de Randstad en West-Brabant. Ook de Dordtse Zeehaven, Terminal Alblasserdam en de havens van Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen zijn van daaruit goed en snel bereikbaar.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)