Voorbestaand volkstuinvereniging onzeker

09 oktober 2019 16:34

Getooid met spandoek was een deel van de leden van de volkstuinvereniging 'De Vrije
Tuinder dinsdagavond te vinden in het Stadskantoor. In de hoop hun geliefde vereniging van de ondergang te redden.

"Inzit van mijn inspreken is het behoud van 'De Vrije Tuinder' binnen stadsgrenzen van Dordrecht", begon woordvoerder en inspreker Gijs Zevenhoven tegenover de commissieleden.

Volkstuinvereniging 'De Vrije Tuinder' moet volgend jaar gedwongen hun plek aan de Reeweg Zuid verlaten, omdat daar woningen gebouwd worden. De gemeente is al jaren met de club in gesprek over een nieuwe locatie. Die is even verderop gevonden, aan de Domela Nieuwenhuisweg. De gemeente heeft in het verleden toegezegd de kosten voor de verhuizing (260.000 euro) op zich te nemen. Maar nu blijkt dat het allemaal duurder uitvalt. Er komt nog zeker een ton bij. En dat geld heeft de vereniging zelf niet.

Aan de gemeenteraad om een beslissing te nemen of ze extra geld willen toezeggen aan de vereniging. Geen probleem voor D66, zegt Durk Jan Tabak. "Jaren geleden hebben we gezegd: laten we zorgen dat we de vereniging op een nette manier verhuizen. Toen hebben we daar een budget voor beschikbaar gesteld. Dat is nu niet meer toereikend. Laten we met elkaar afspreken dat we daar iets bij doen en de zaak goed kunnen afsluiten."

Ronald Noldus van de VVD is het daar niet mee eens. "Wij vinden het niet verdedigbaar om zoveel geld uit te trekken voor de verhuizing van een vereniging van 55 tuinders."

Wethouder Marco Stam stelt voor het huidige huurcontract van De Vrije Tuinder nog even door te laten lopen en intussen te kijken of er misschien nog andere locaties zijn waar de vereniging naar toe kan, zonder dat het extra geld kost.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)