Vuilophaaldienst HVC werkt ondanks coronauitbraak gewoon door: 'Het afval moet van straat'

20 maart 2020 08:36

Vitale beroepen, sinds deze week weten we er alles van. Wim van der Laan en Marco van der Laars hebben zo’n keyjob: hun werk op de vuilniswagen gaat gewoon door.

Dat ze een essentieel beroep heeft, dat wisten ze eigenlijk al wel. "Het afval moet van straat", legt chauffeurbelader Marco van der Laars uit. "Het coronavirus is een hele vervelende ziekte aan het worden. Maar als wij het afval niet opruimen, dan komen er weer andere ziektes voor de dag."

"Bovendien wordt het een zooitje op straat", vult zijn HVC-collega Wim van der Laan aan. "Want dan wordt het huisvuil niet opgehaald, het plastic en zo blijft liggen. Dan wordt het echt een rommeltje, denk ik."

De mannen rijden donderdag hun ronde op wagen 740 en dat betekent onder meer dat zij het PMD-afval in Zuidhoven, Wielwijk en het Dordtse Hout ophalen. "Voor ons is er eigenlijk weinig veranderd", vertelt Van der Laan. "Behalve dat het 's ochtends een stuk rustiger is op de weg."

"De mensen zijn wat relaxer. Normaal gesproken reageren ze veel feller als ze even moeten wachten achter de wagen, maar ja ze hoeven nu nergens meer echt heen he?!", ziet ook Van der Laars een kleine verandering sinds de coronauitbraak in Nederland.

Maar verder blijft het werk voor het duo hetzelfde. "We moeten nu wat meer afstand van elkaar houden en mogen niet meer in de kantine eten", zegt Van der Laan, die zich geen zorgen maakt over een toenemende werkdruk als zijn collega's ziek worden. "Wij zijn er en wij zijn er eigenlijk altijd, dus dan komt het goed.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)