Wantijbad open door noodlening van gemeente

16 oktober 2020 10:55

De gemeente Dordrecht heeft afgelopen zomer een noodlening van 50.000 euro verstrekt aan het Wantijbad. Dit was zodat het zwembad open kon gaan voor publiek, wat zonder het geld niet was gelukt.

Het zwembad kwam door onder andere het veranderende beleid van de belastingdienst in financiële problemen. De stichting kan namelijk geen aanspraak meer doen op de reguliere belastingteruggave zoals zij die ieder jaar indienen.

Door de financiële situatie was het Wantijbad genoodzaakt om het groot onderhoud aan de machinekamer van het zwembad stil te leggen omdat zij de aannemer niet meer konden betalen, dat blijkt uit het dossier van de gemeenteraad. Hierdoor was het vooruitzicht dat het zwembad dit jaar niet meer open kon gaan.

Belangrijk 
De gemeente vond het Wantijbad een belangrijke voorziening om open te houden in de zomer, vooral om het aantal recreanten meer te kunnen spreiden en een veiligere omgeving te bieden in verband met de coronacrisis. Door de acute noodzaak heeft het college besloten vooruitlopend op het raadsbesluit actie te ondernemen. De raad moet met terugwerkende kracht alsnog goedkeuring geven.

Het doel om het zwembad op tijd te openen is behaald en afgelopen zomer op 1 juli opende het Wantijbad haar deuren voor de badgasten. De noodlening moet worden terugbetaald voor 2021.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)