Werken bij RTV Dordrecht

Wij hebben op dit moment twee vacatures:

1-Redacteur/Verslaggever Nieuws RTV Dordrecht
Als redacteur/verslaggever bij RTV Dordrecht ben je medeverantwoordelijk voor het bijhouden van het nieuws op onze online en sociale media. Je bent een ‘nieuwsdier’ en ook voor een sportbericht draai je je hand niet om. Je hebt gevoel voor online ontwikkelingen en de diverse sociale media zijn voor jou geen geheim. Je kan zelfstandig artikelen schrijven, onderwerpen produceren, komt zelf met onderwerp-suggesties en gaat zelf op verslag. Je weet hoe je een tv-reportage maakt en kan deze ook zelf monteren. Bovendien zie je een uitdaging in het regelmatig uitspitten van een zaak, kortom echt journalistiek werk.

Wie zijn wij:
Wij zijn de publieke lokale omroep van Dordrecht. Als er wat gebeurt in de stad zijn wij erbij, bij groot nieuws en bij klein nieuws, in het historisch centrum en in de wijken. Daarnaast doen we verslag van de vele evenementen. Met al onze kanalen samen (online en sociale media, televisie en radio) bereiken we meer dan de helft van de inwoners. Wij zijn Van Dordt en Voor Dordt, trots op ons bereik, trots op wat we betekenen voor de lokale samenleving.

Vanaf maart 2020 krijgen wij subsidie van het Ministerie van OCW om onze organisatie te professionaliseren met als doel onze journalistieke berichtgeving te versterken/verbeteren. De subsidie is in eerste instantie voor 12 maanden t/m februari 2021, met perspectief op verlenging met een jaar. In dit kader zoeken wij een redacteur/verslaggever voor de centrale nieuwsredactie, waar content wordt geproduceerd voor alle kanalen. De focus ligt op online en video. We willen zo actueel mogelijk zijn op website, app en social media en zo volledig mogelijk op YouTube en Televisie (ook cultuur, uitgaan, evenementen, achtergrond).

Wat vragen wij:
-Je hebt een (bijna) afgeronde journalistieke opleiding op HBO-niveau.
-Je hebt affiniteit met lokale en streekjournalistiek.
-Je hebt ervaring als verslaggever in een journalistieke organisatie.
-Je legt en onderhoudt gemakkelijk formele en informele contacten.
-Je bent gefocust op nieuws en herkent en selecteert relevante verhalen.
-Je bent multimediaal inzetbaar.
-Je kunt zelfstandig monteren.
-Je bent bereid ook in de avonduren en in het weekend te werken.
-Je hebt overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.
-Je bent communicatief vaardig in woord en geschrift.
-Je hebt een zelfstandige en ondernemende instelling.
-Je maakt actief gebruik van online media c.q. netwerken.
-Je woont bij voorkeur in of in de buurt van Dordrecht.
-Je bent in het bezit van een rijbewijs.

Wat bieden wij:
-Een fijne werkomgeving in het Mediacentrum in Dordrecht in een klein team dat ambitieus en gedreven is.
-Vrijheid en eigen verantwoordelijkheid.
-Veel afwisseling tussen schrijven, verslaggeving en video bewerken.
-Een arbeidsovereenkomst voor een jaar (maart 2020 t/m februari 2021), voor 32 of 40 uur, met zicht op verlenging.
-Salariëring op basis van ervaring.

Voor meer informatie kun je bellen met directeur/hoofdredacteur Ton van Wijngaarden op 078-6574991. Solliciteren kan door een mail met motivatie en cv te sturen aan emuller@rtvdordrecht.nl


2-Accountmanager/Sales bij RTV Dordrecht

Ben jij een resultaatgerichte sales manager die zoveel mogelijk omzet wil genereren voor RTV Dordrecht via reclame op onze diverse (online) kanalen ? Vind je het een uitdaging om dit te doen binnen de kaders van de mediawet? Ben jij iemand die dit realiseert door op pad te gaan en nieuwe klanten te werven in de Drechtsteden-regio ? Dan willen we jou graag beter leren kennen !

Welkom op het eiland van Dordt: 
Wij zijn de publieke lokale omroep van Dordrecht. Als er wat gebeurt in de stad zijn wij erbij, bij groot nieuws en klein nieuws, in het historisch centrum en de wijken. Daarnaast doen we verslag van de vele evenementen. Met al onze kanalen samen (online en sociale media, televisie en radio) bereiken we meer dan de helft van de inwoners. Wij zijn Van Dordt en Voor Dordt, trots op ons bereik, trots op wat we betekenen voor de lokale samenleving. Als accountmanager van RTV Dordrecht kun je bedrijven in stad en regio goed duidelijk maken wat bereik en waarde van de omroep zijn en hoe ze door op de verschillende kanalen van RTV Dordrecht te adverteren de perfecte aansluiting kunnen krijgen met (nieuwe) klanten. Hoe ze omzet en naamsbekendheid kunnen vergroten. Je hebt een lokaal/regionaal netwerk op het gebied van sales en weet wat er speelt in de Dordtse samenleving. Zo realiseer jij onze commerciële omzetdoelstellingen en draag je bij aan het versterken van RTV Dordrecht als multimediaal advertentiekanaal.

Functie:
Jij zorgt dat bedrijven uit Dordrecht en de Drechtsteden Dordtse consumenten bereiken via de kanalen van RTV Dordrecht. Aan de hand van wensen/het verkoopbeleid/de financiële mogelijkheden van de klant kom je tot een op maat gemaakt voorstel. Je ontwikkelt en zoekt actief naar proposities die tot nieuwe omzet leiden. Je bezoekt (nieuwe) klanten en onderhoudt relaties. Je leeft je in de klant in door actief mee te denken over hoe hun doelgroep te bereiken en welke producten/diensten hier via RTV Dordrecht voor in te zetten zijn. Zo verbind jij Dordtenaren met Dordtenaren!

Je beschikt over:
-Een proactieve houding en ziet nieuwe kansen.
-MBO/HBO werk- en denkniveau in een commerciële richting.
-Goede contactuele eigenschappen en doorzettingsvermogen waardoor je omzet weet te genereren.
-Lef, leergierigheid en enthousiasme.
-Een eigen netwerk in de regio Dordrecht.
En bij voorkeur ook:
-Kennis van de mediawereld en de mediawet.
-Ervaring op het gebied van online sales/advertising.

Wat heeft RTV Dordrecht te bieden:
We zijn een kleine organisatie met relatief weinig betaalde medewerkers, maar zijn op dit moment stevig aan het groeien. Dat doen we met geld van een subsidieregeling van de landelijke overheid voor professionalisering van lokale omroepen. Daarmee kunnen we vooralsnog een contract van een jaar aanbieden (maart 2020 t/m februari 2021), voor 28 uur per week met een basis-salaris van 2250 euro per maand en een aantrekkelijke provisieregeling.
Bel voor meer info met directeur/hoofdredacteur Ton van Wijngaarden op 078-6574991, hij is op dit moment ook account-manager en wil je graag op weg helpen en samen de financiële basis van de omroep verbreden.
Solliciteren kan door een mail met motivatie en cv te sturen naar emuller@rtvdordrecht.nl,

 
-------
Naast de twee betaalde vacatures zoeken we bij RTV Dordrecht ook nog steeds nieuwe vrijwilligers.

 

Ben je actief in Dordrecht, betrokken bij de stad en wil je wat betekenen voor de lokale omroep. Dan kan dat, want wij zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. RTV Dordrecht doet op de online-media, televisie en radio verslag van actuele zaken, gebeurtenissen, kunst, cultuur en evenementen in de stad en omgeving. We willen interessante en relevante content maken voor alle Dordtenaren: jong en oud, van alle achtergronden. 

Wij zoeken vrijwilligers die ons hierbij willen en kunnen helpen, die zich willen ontwikkelen op het gebied van de media of die met hun al opgebouwde ervaring een bijdrage willen leveren aan onze content en programma's.
 
Wij zijn specifiek op zoek naar:
  • redacteuren voor de centrale redactie;

  • verslaggevers voor radio en tv (ook weekend);

  • cameramensen;

  • nieuwslezers voor radio;

  • radio-presentatoren;

  • radio-technici - voor het schuiven van live-programma's;


Wil je meebouwen aan het ‘nieuwe’ RTV Dordrecht, meld je dan aan, vul het onderstaande formulier in of bel van dinsdag t/m donderdag tussen 10.00 en 15.00 uur naar 078-6574900.

Stageplaats
Werk
Vrijwilligerswerk

*= Verplichte velden

Leuk artikel?
Deel met anderen:
© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)