wethouder niet voortijdig geïnformeerd maatregel Qbuzz

07 april 2020 14:47

Het college kreeg pas te horen dat buslijn 10 stopte met rijden, toen de maatregel al genomen was door aanbieder Qbuzz. Dat laat wethouder Rik van der Linden weten. De afgelopen dagen ontstond de nodige ophef nadat Qbuzz vorige week besloot niet langer mensen te vervoeren van en naar het centrum. De CU/SGP, GroenLinks CDA en SP stelden vragen aan het college.

De lijn werd geschrapt omdat het te druk zou zijn in de bussen, volgens Qbuzz. De 1,5 meter afstand tussen de reizigers, die door de overheid als maatregel tegen het coronavirus is opgelegd, was niet te garanderen.

"Wij zijn gehouden aan de opgelegde maatregel vandaaruit hebben wij deze beslissing moeten nemen. Doordat het reizigersaanbod te grillig/onvoorspelbaar en in een aantal gevallen te hoog is kunnen wij de afstand van 1,5 meter niet garanderen", laat Qbuzz in een reactie weten.

Grotere bussen inzetten, zodat mensen verder uit elkaar kunnen zitten, is volgens Qbuzz niet mogelijk. "Wij hebben onderzocht of het mogelijk is om 12 meter (grote OV) bussen in te zetten maar de fysieke infrastructuur met name in de Wijnstraat en de Biesboschstraat/Lijnbaan, de kruising Voorstraat/Steegoversloot en Noordendijk/Groenedijk zijn te krap om daar met grote bussen te rijden".

Wethouder Rik van der Linden laat weten te snappen dat het om een uitzonderlijke situatie gaat en begrijpt ook de zorgen om de veiligheid van passagiers en personeel. "Maar we willen wel dat heel Dordrecht, en dus ook het centrum, naar omstandigheden zo goed mogelijk bediend blijft met OV". Hij is het gesprek met de ov-aanbieder aangegaan. "We willen alternatieven uitgewerkt zien, waarbij ook de gezondheid van passagiers en personeel gewaarborgd blijft."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)